home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Változás a Kolibri élén
Tóth Tibor
2023.03.30.
LXXVIII. évf. 13. szám
Változás a Kolibri élén

A hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskolában tartotta meg éves közgyűlését a 2011-ben alakult Kolibri a Családokért Egyesület. A civil szervezet élén változás történt, hiszen az eddigi elnök, Gajda Nóra harmadik mandátuma lejárt, így tizenkét év után leköszönt az elnöki tisztről, helyére pedig a tagság Engi Szanellának szavazott bizalmat.

A közgyűlés kezdetén a leköszönő elnök röviden összefoglalta az elmúlt évet, mely tartalmasan és eseménydúsan telt. Egyebek között megünnepelték a házasság hetét, a magzatvédelmi világnapot, ellátogattak a budapesti állatkertbe, a Fővárosi Nagycirkuszba, a vácrátóti gyűszűmúzeumba és harangöntödébe, három napot Erdélyben, két napot pedig Bosznia-Hercegovinában töltöttek.

— Tavaly is ellátogattak hozzánk a Katolikus Karitász keretében tevékenykedő magyarországi orvosmisszió önkéntesei, akik nagyon a szívükön viselik a sorsunkat, és hetvenhat hölgynek nyújtottak ingyenes szűrővizsgálatot. Borítékolt törődéssel néven akciót indítottunk az Ukrajnából Magyarországra érkezett menekültek megsegítésére — ez abból állt, hogy kis borítékokba beletettünk egy rajzot, rágógumit, törlőgumit, tehát azt, ami egy kis borítékba belefért. Külön öröm számomra, hogy személyesen nyújthattam át a gyerekek ajándékait a menekült családoknak, és egy napot önkéntesként eltölthettem a BOK-csarnokban. Részt vettünk a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének ünnepségén, melyet Novákfalván tartottak meg. Az adventi időszakban Aradon és Temesváron jártunk, itthon adventi mesemaratont szerveztünk, és részt vettünk a cipődoboz-akcióban is — sorolta Gajda Nóra, majd kitért a Szívpárna Programra, mely újdonság volt az egyesület életében. — A párna súlya huzattal, tömőanyaggal együtt 170 gramm. A szív felső formája egy kicsit mélyebb, ami nem véletlen, mivel azok a hölgyek kapják meg ingyen, akiket mellrákkal műtöttek, kezeltek. Számukra a párna gyógyászati segédeszköz, és a megfelelő oldalon a hónuk alá helyezve segíti a sejtek regenerálódását, illetve egy olyan testtartást tesz lehetővé, amely az érintett területen kevesebb fájdalommal jár. A programot Magyarországról honosítottuk, amiben partnerünk volt az ÉKKŐ (Érthető Kapcsolatos Közössége) Egyesület. Kész párnákat és tömítőanyagot kaptunk, és több mint száz párnát mi is elkészítettünk, melyet a Szabadkai Közkórház onkológiai osztályára juttattunk el, valamint a napokban már másodszor vittünk párnákat Kamancra is, a klinikára.


A leköszönő és az új elnök, Gajda Nóra (jobbról) és Engi Szanella 

A közgyűlés folytatásában a jelen lévő tagok a tizenegy éve Hajdújáráson élő Engi Szanella személyében választották meg az egyesület új elnökét.

— Megtiszteltetés számomra, hogy engem választottak a Kolibri a Családokért Egyesület új elnökévé. Szeretném folytatni az elődöm által elkezdett munkát. Elvállaltam az elnöki tisztet, mert nem szeretném, ha a társaság széthullana, hiszen jó kis csapatról beszélhetünk. Az idei évben sem maradnak el azok az események, amelyeket az elmúlt években szervezett az egyesület — mondta röviden az új elnök, majd a jelen lévő tagok megválasztották az alelnököt, az elnökség és az ellenőrző bizottság tagjait.

Április első két napján a gyerekek és a felnőttek számára orvosi vizsgálatot szervez az egyesület. A gyermekekhez fogász, ortopéd szakorvos és szemész érkezik, a felnőttek pedig nőgyógyászati vizsgálaton vehetnek részt.

Pillanatkép a közgyűlésről 

Fényképezte: Tóth Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..