home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Valódi roma muzsika kortárs hangzással az Akusztik színpadán
MTVA
2020.05.22.
LXXV. évf. 21. szám
Valódi roma muzsika kortárs hangzással az Akusztik színpadán

Igazán különleges zenekar érkezik hétfőn este az Akusztik színpadára. A Romano Drom dalai ezer közül is felismerhetőek egyedi hangzásuknak köszönhetően. A zenekar egyedülálló fúziós zenéje – melynek szerzője ifj. Kovács Antal – az évszázados roma zenei hagyományt vegyíti a katalán rumbával, arab és balkáni pop ritmusokkal, valamint a dob és más hangszerek érdekes harmóniáját társítja a tradicionális hangzással. Nem idegen tőlük az akusztikus hangzás, hiszen alapvetően akusztikus hangszerekre épül a zenéjük, azonban az Akusztik felvétele mégis különleges volt a számukra több szempontból is.

„Próbáltunk kicsit elszakadni a szokásos koncertműsorunktól, bekerült néhány olyan dal is, amelyet már nagyon régen nem adtunk elő” – kezdte a Romano Drom, a fiúk arra is kitértek, hogy milyen volt a felvétel az A38 Hajón közönség nélkül: – „Ez egy teljesen szokatlan helyzet, mert a koncertek általában a közönség reakcióira épülnek: az együttlétre, a közös örömre. Ettől eltekintve remekül éreztük magunkat”.

 

 

A koncerten Müller Péter Sziámi is csatlakozott hozzájuk, akihez régi barátság fűzi a zenekar tagjait:

„Készítettünk már együtt közös dalt is, valamint a Somnakaj című roma musicalnek ő a szövegírója, Kovács Antal zenekarvezető pedig a zeneszerzője. Péter a musicalbe nagyon sok Romano Drom dalhoz írt magyar szöveget. Nagy öröm volt számunkra, hogy most közösen adhattunk elő egy AndFriends dalt, amely a szeretetről szól. Mi lehet fontosabb annál?”- tették hozzá a zenekar tagjai.

 

A Romano Drom Akusztik 2020. május 24-én 22:00 órai kezdettel hallható a Petőfi Rádióban, majd egy nappal később május 25-én hétfőn, 22:15-kor a teljes koncert látható lesz az M2 Petőfi TV-n.

 


A fotón  ifjabb Kovács Antal zenekarvezető  a Romano Drom koncertjén a 28. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében rendezett Budapest Ritmo fesztiválon az Akvárium klubban 2019. október 4-én (MTI/Mónus Márton)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..