home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Vallási kishírek
Balázs Szilvia
2021.08.29.
LXXVI. évf. 34. szám
Vallási kishírek

Árvákat támogat a Szent István-díj idei nyertese — Ima a világban tomboló tűzvészek megállításáért — Vers- és imaíró pályázat a Mária Rádióban

Árvákat támogat a Szent István-díj idei nyertese

18. alkalommal adták át a Szent István-emlékérmet és -díjat a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban augusztus 16-án Székesfehérváron. Az idei kitüntetett Görög István nyugállományú ezredes, a Pákozdi Katonai Emlékpark-Nemzeti Emlékhely igazgatója — adja hírül a Magyar Kurír.

A magánszemélyek által 2004-ben alapított díjat minden esztendőben olyan személynek ítélik oda, akinek munkásságához, szakmai életútjához, emberi hozzáállásához mindenkor Szent István király öröksége adott iránymutatást.

Az idei díjazottra vonatkozó indoklásban az áll, hogy Magyarország legjobb, legaktívabb, a honvédség és a társadalom kapcsolatát szolgáló baráti körét működteti Székesfehérváron, illetve a kitüntetettnek a fiatalok honvédelmi nevelésében és a pákozdi Katonai Emlékpark érdekében végzett munkáját is dicsérték. Görög István beszédében a díj jelentős részét a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért javára ajánlotta fel.

 

Ima a világban tomboló tűzvészek megállításáért

Görögország, Törökország erdős területei és Olaszország déli része is jórészt lángokban áll. A pusztításban érintett tartomány, Calabria püspöki konferenciájának elnöke nyilatkozott a drámai helyzetről. A catanzaro—squillacei főegyházmegye érseke elítélte az emberi és a keresztény etikával teljesen ellentétes gyújtogatást.

A tűzvész azon túl, hogy elemészti az anyaföld élő testét, növényfajok ezreit is elpusztítja. Fennáll a veszélye annak, hogy egyes állatfajok végleg kihalnak, földterületek égnek ki, és eltűnnek a vízi utak. Jelentős költséget emészt fel a tűzoltás, utána pedig a zöldterületek rehabilitálása. Nagyon nagy fájdalmat okoz bizonyos emberek felelőtlen viselkedése és nemtörődömsége” — tolmácsolja a Vatikáni Rádió Vincenzo Bertolone főpásztor gondolatait. Azt is hozzátette: bízik benne, illetve imádkozik, hogy a nyomozás sikerrel járjon, és sikerüljön megelőzni az újabb, emberi gyarlóság okozta katasztrófákat.

 

Vers- és imaíró pályázat a Mária Rádióban

A korábbi rajzpályázat sikerén felbuzdulva a közelgő LII. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra és Kisboldogasszony ünnepére a szerbiai Mária Rádió magyar szerkesztősége vers- és imaíró pályázatot hirdet, ezúttal felnőttek részére.

A pályázó a következő témákból választhat:

  • Aki az Eucharisztiában nekünk adta önmagát
  • Szűz Mária, szép liliomszál

Minden pályázó dicsérő oklevélben részesül, a legszebb írások pedig külön jutalmat kapnak.

A pályamunkák beküldési határideje szeptember 4-e.

A munkákat a következő postacímre várják: Mária Rádió szerkesztősége, Matija Gubec utca 8—10., 24000 Szabadka, vagy pedig Facebookon, a Mária Rádió Szerbia oldalon privát üzenetben is elküldhetőek.

A pályamunka mellé kötelezően fel kell tüntetni a pályázó nevét, postacímét és telefonszámát is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..