home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Választások, beruházások, határátkelők
Pannon RTV
2024.03.26.
LXXIX. évf. 12. szám
Választások, beruházások, határátkelők

Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorának vendégeként több aktuális témáról beszélt. Szóba kerültek az önkormányzati és a helyi közösségi választások, a szabadkai és palicsi fejlesztések, a szerb-magyar határátkelők munkaidejének bővítési tervei.

Elhangzott, az önkormányzati és helyi közösségi választásokat várhatóan nem a június 2-ai, belgrádi választással egyidőben, hanem ezt követően tartják, az időpont pedig valószínűleg a nyárba nyúlik, akár július vége is lehet. Ez azoknak kedvez majd, akiknek fegyelmezett és stabil választói bázisuk van, a VMSZ pedig rendelkezik ilyennel – fogalmazott dr. Pásztor Bálint. Hozzátette, az emberek többsége fontosnak tartja majd, hogy szavazzon, mert tudják, nem mindegy, ki lesz hatalmon az önkormányzatokban.

A kampány során három fontos dolgot emelnek majd ki, amelyek az elmúlt négy évben megvalósított beruházásokat érintik. Ilyen például a történelmi városmag megóvása, felújítása, a helyi közösségek és a falvak fejlesztése, valamint Palics fejlesztése és régi fényének visszaállítása.

A Horgos–Röszke közúti határátkelő mégsem állt vissza az eredeti, rövidebb nyitvatartásra, ugyanis reggel 5-től este 11 óráig dolgozik, ami a VMSZ érdeme – hangsúlyozta dr. Pásztor Bálint. Ennek fontosságát azzal indokolta, hogy az ingázók eljuthatnak a magyarországi munkahelyükre, és nem kell áttelepülniük azért, hogy ott dolgozhassanak.

Ha megoldott az ingázó munkavállalók problémamentes határátlépése, az jól jöhet annak kapcsán is, hogy Szegedre érkezik a BYD kínai autógyártó cég gigaberuházása, amely számos vajdasági magyarnak is munkahelyet biztosíthat. Kiemelte, elképzelhetőnek tartja, hogy a Horgos–Röszke közúti határátkelő esetében újra visszaálljon a 0–24 órás nyitva tartás, ugyanis ezen dolgoznak. Sőt az sem hiábavaló beszélni, hogy a Királyhalom–Ásotthalom, a Gyála–Tiszasziget és a Rábé–Kübekháza határátkelő esetében is bővíteni kell majd a munkaidőt.

Megjegyezte, a rossz nyelvekkel ellentétben, itt nem arról van szó, hogy a BYD-nek csak az alacsonyan képzett és fizetett munkaerőre lesz szüksége, hanem különböző szakemberekre, mérnökökre, menedzserekre is. Ezért nagyon fontos, hogy napi szinten lehessen ingázni – nyomatékosította dr. Pásztor Bálint, a VMSZ elnöke.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..