home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Valaki fizeti őket, hogy Európába jöjjenek
Fehér Márta
2018.12.13.
LXXIII. évf. 50. szám
Valaki fizeti őket, hogy Európába jöjjenek

Interjú Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértővel, a magyarországi Nézőpont Intézet elemzőjével

* Édesanyja német, édesapja magyar származású. Hol töltötte a gyerekkorát? Mióta él Magyarországon?

— Münchenben, a bajor fővárosban voltam gyermek, másodikos gimnazista koromban elköltöztünk Nyugat-Berlinbe. Magyarországon kis megszakításokkal 2002 óta élek, merthogy közben elmentem Afganisztánba a német sereg tartalékos tisztjeként, és utána még egy évet éltünk a párommal az Egyesült Államokban, ő kint kapott ösztöndíjat.

* Milyen gyökerűnek vallja magát?

— Mind a kettő nagyon erős bennem. Magyarországon élek, magyar párom van, itt dolgozom a kormánynak, már a magyar gyökerek kezdenek dominálni. Ha külföldön vagyok, és azt mondom, hazamegyek, akkor most már Magyarországra gondolok, ezt tekintem a hazámnak.

* Németországra hogyan tekint?

— Mint hazámra, szintén, de a jelenlegi politika miatt belátható időn belül nem szándékozom hazaköltözni. Értem ezen a migráció okozta helyzetet, melyet a politikusok elvakult betelepítési vágyálma idézett elő, vagyis az az elv, hogy milyen jó lesz nekünk, ha jön több százezer analfabéta ember, aki nem akar sem integrálódni, sem dolgozni. Hogy ezt miért tekintik jónak, nem értem, hiszen folyamatosan azt látom, hogy nő a bűnözés, az elmúlt három évben 850 000 bűncselekményt követtek el a migránsok, ezt megerősítette a szövetségi nyomozóhivatal statisztikája. Látom, hogy nigériai bevándorlók a gyerekeknek árulnak drogot az iskolák előtt, kezd a város szemetes lenni, egyre több a no-go zóna. Főleg Berlinben vannak nagyon súlyos gondok, a város már nem élhető, nem egy biztonságos hely, ahol az ember családot alapítana, ahol a gyerekét felnőni szeretné látni. Azt tapasztalom a gyerekes barátaimnál, hogy inkább visszafogják magukat, nem mennek olyan jó helyekre nyaralni, vagy kisebb autót vesznek, hogy a gyerekeiket privát iskolákban taníttassák, mert a legtöbb iskolában 30-40 százalékos a migráns gyerekek aránya, de van, ahol ez 70-80 százalék, és így a gyerekek nem tudnak egy értékes, jó alapot adó oktatásban részt venni.
 


Georg Spöttle
 

* Mindezért Merkelt terheli a felelősség?

— Nagyrészt igen, mert ő volt az, aki fényképezkedett a migránsokkal, aki behívta őket. Diktatórikusan azt mondta, hogy ő mint kancellár fog dönteni a migráció kérdéséről. Éppúgy a nagy pártokat is felelősség terheli, meg mindenkit, aki a kormányban dolgozik, mert nem próbálták megállítani Merkelt, a Bundestag nem vitatta meg, hogy beengedjenek-e ennyi embert, akik más kulturális környezetből jönnek, akiknek nincs semmilyen végzettségük, és akik közül a legtöbben életük végéig szociális segélyen fognak tengődni. Sőt, rengetegen lesznek bűnözők, mert belátják, hogy iskola, nyelvtudás meg integrációs akarat nélkül nem fognak labdába rúgni a német gazdaságban, tehát nem lesz munkahelyük és normális lakásuk. Németország már régóta bevándorlóország, és lehet látni, hogy akik például a libanoni háborúból jöttek a ’80-as években, azok sem illeszkedtek be, hanem bűnbandákat alapítottak, a legnagyobb bűnszervezet a libanoni drogmaffia. Dzsihádistákkal voltak mindig problémák, radikális mecsetek vannak. És minél nagyobb számban érkeznek migránsok, annál nagyobb a baj.

* Európa szempontjából valódi veszélynek tekinthető a migráció a terrorizmust illetően?

— Hát persze hogy! Ha megnézzük az elmúlt évek terrortámadásait, igazából az összeset — legyen az Brüsszel, Franciaország vagy Németország — migránsok követték el. Olyan emberek, akik a 2015. évi menekülthullámmal jöttek át, tehát a migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár.

* A Balkánnak ebben milyen szerepe van? Most ugye Bosznia felé veszik az irányt a migránsok. Szerbiáról pedig megfogalmazott egy kritikát, mely szerint az Iránnal nemrég kötött vízummentesség is segíti a migrációt.

— Lehet tapasztalni, hogy sokan nem turistaként jönnek, hanem elindulnak a balkáni útvonalon, Bosznia-Hercegovina felől megpróbálnak átjutni Horvátországba, hogy ezzel uniós területre lépjenek. Rengetegen jönnek újra Törökország felől, Pakisztán, Afganisztán nagyon nagy kibocsátó országok, meg az észak-afrikai államokat is kiemelném, Marokkót, Tunéziát, Líbiát. Most 60-70 000-en lehetnek a balkáni országokban, Macedóniában, Montenegróban, Szerbiában Bosznia-Hercegovináig. De ott van még 85-100 000 ember, ennyire becsüli az ENSZ azoknak a számát, akik Görögországban rekedtek, és szintén tovább szeretnének jutni nyugatra. S akkor még nem is beszéltem azokról, akik folyamatosan indulnak el, hogy Törökországon át próbáljanak meg a görög szigetekre eljutni.

* Megáll ez a hullám az ön meglátása szerint, vagy pedig a migránsok továbbra is kapnak olyan impulzusokat, hogy jöjjenek Európába? 

— Hogyne kapnának, itt vannak ezek a dubiózus névtelen migránskártyák — valaki pénzt ad arra, hogy minél többen elinduljanak, hogy ki tudják fizetni az embercsempészeket. Nekem ne magyarázza senki, hogy valaki eljön Szomáliából vagy Szudánból, és ki tud fizetni tízezer eurókat egy embercsempésznek! Nyilvánvaló, hogy Soros Györgyhöz köthető szervezetek osztják ki ezeket a pénzeket valamilyen formában, hogy ezek az emberek akár éveken keresztül is kitartsanak, míg továbbjutnak. Vannak fiatalok, akik Szerbiában már csaknem három éve ott dekkolnak a parkokban, megpróbálnak továbbjutni, de mindig visszaviszik őket a rendőrök. Nekik is élniük kell valamiből, tehát valaki nyilvánvalóan pénzeli őket.

* A névtelen bankkártyákról a liberális, baloldali sajtó bebizonyította, hogy ez nem más, mint fake news (kamu hír), mellyel akár a magyar kormány, akár a migrációellenes tömbök rájátszanak a közvélemény hangulatára.

— A liberális sajtótól nem lehet mást elvárni, mint hazugságot meg nemzetrombolást. Megpróbálja a magyar kormány és a migrációt ellenző kormányok — legyenek azok a V4-ek vagy Olaszország — aktuális politikáját aláásni, de a tények magukért beszélnek. Emberek milliói jöttek el, több százezren vannak az észak-afrikai partoknál, és azok sem gyalog indulnak el. Tapasztaltuk Afrikában is, hogy ez szervezetten működik, vannak buszok, teherautók, melyekkel ezeket az embereket szállítják, vannak pontok, ahol éjszakázni tudnak, élelmiszert kapnak, tehát ez egy óriási hálózat, mely ezeket a tömegeket mozgatja, illetve el akarja juttatni Európa felé. A liberális sajtó részben ostoba, részben elvakult és hazudozik. Ezek tények, hogy vannak migránskártyák, hogy van terrorizmus, s akik terroristák lettek, azok a migránsokkal jöttek át 2015-ben. Ezeket a tényeket nem lehet tagadni, és aki mégis ezt teszi, az nyilvánvalóan Soros Györgynek a zsoldjában áll. Soros a migránskártyákkal kapcsolatban 500 millió dollárt mobilizált. Ha ezt a pénzt, valamint azt a sok száz milliót, amelyet az elmúlt években belefektetett, képzésre fordította volna, illetve munkahelyteremtésre az afrikai országokban, hogy ezek az emberek otthon boldoguljanak, és a saját országukat építsék, hogy ott pörögjön a gazdaság, akkor egészen más volna most a helyzet. Nem azt mondom, hogy jólétet lehetett volna teremteni, mert csak Afrikában 1,2 milliárdan élnek, 2000 óta 570 millióval nőtt a kontinens lakossága, az egy brutális szám, több, mint az Európai Unió összlakossága. Ha befogadunk 100-200 millió afrikait, a fekete kontinens még mindig szegény marad. Mi nem fogjuk tudni hosszú távon ezeket az embereket finanszírozni, ha csak a szociális segélyre gondolok, az orvosi ellátásra, az iskolára, a gyámügyre, mindenre — Németország 2015-ben elindult 25 milliárd euróról, az idén 40 milliárdnál tart, melyet a migrációra kell költeni.

* Az európai parlamenti választások mennyiben fékezhetik meg ezt a migrációs hullámot, a migránspárti politikát? 

— Én abban bízom, hogy a német embereknek meg a franciáknak, olaszoknak, mindenkinek most már összeállt a kép, és látják, hogy a migráció milyen borzalmat okoz. Látják, hogy Londonban, Rómában, Milánóban, Barcelonában vagy bárhol fegyveres rendőrök állnak, meg páncélozott járművek; hogy a karácsonyi vásárokon másfél méter magasan homokzsákokat halmoztak fel, hogy az emberek fedezékbe tudjanak bújni, ha rájuk lőnek; hogy tankcsapdák kellenek, ketrecek, biztonsági kamerák, géppisztolyos rendőrök. Látják, hogy ez így nem jó, hogy az életkörülményeink, az életérzésünk, a biztonságérzetünk 2015 óta rohamosan romlott, illetve romlik szinte napról napra. Ezt csak úgy tudjuk meggátolni, hogy azokra a pártokra szavazunk, amelyek a migrációt meg akarják fékezni. Ez egy megállítható folyamat, a magyar kormány is megmondta, egyszerű technikai eszközökkel, hazaszeretettel, meg normálisan gondolkodva felállítva egy védelmi rendszert. Itt is, ott is a nép dönt, vagyis az emberek, akik nap mint nap tapasztalják a migráció negatív vetületét. Akarat, politikai döntés kell hozzá, hogy ne egy Soros György és az ő zsoldosai diktálják a tempót az Európai Parlamentben.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..