home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Vajdasági hangversenykörúton a szegedi Giovani Artisti Vonósnégyes
(Tha)
2021.07.02.
LXXVI. évf. 26. szám
Vajdasági hangversenykörúton a szegedi Giovani Artisti Vonósnégyes

Halálának 10. évfordulóján Petrovics Emil nagybecskereki születésű zeneszerzőre is emlékezik vajdasági koncertsorozatán a szegedi Giovani Artisti vonósnégyes.

A turné a nagybecskereki székesegyházban kezdődött, majd Csókán, a Szentháromság római katolikus templomban léptek fel a művészek.   

A közönségnek bemutatkozott: Farkas Béla (hegedű), Veress Csaba (hegedű), Farkasné Komlódi Ágnes (mélyhegedű) és Suhanyeczné Puskás Barbara (gordonka), valamint Szotyori Nagy Gábor (orgona) és Kürtösi István (fagott).

Losó Dávid, a Giovani Artisti Kft. művészeti vezetője elmondta, először járnak Vajdaságban. Műsorukon Händel, Mozart, Strauss, Dvořák, Mascagni, Bizet és Petrovics darabok szerepelnek.

A további koncertek helyszíne és időpontja:

Ludas – július 2., péntek 10.00 óra, Alsó-ludasi Általános Iskola

Kevi – július 2., péntek 14.00 óra, Móra István Művelődési Egyesület

Magyarkanizsa – július 2., péntek 19.30 óra, Cnesa Oktatási és Művelődési Központ

Pádé – július 3., szombat 18.00 óra, Takáts Rafael Magyar Kultúrkör

A Giovani Artisti Vonósnégyes 2013-ban alakult Szegeden, elsősorban azzal a céllal, hogy teret adjanak a fiatal művészek bemutatkozásának, látókörük bővítésének stílus és korszakbeli megkötések nélkül. Repertoárjuk skálája igen széles: egészen a barokk zenétől, a bécsi klasszikán és a romantikán át a kortárs műveikig mozog.

Az előadássorozat a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Giovani Artist Kft. közreműködésével és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre. A belépés mindegyik helyszínen ingyenes.

Fotó: Pannon RTV/Lukács Attila

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..