home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Vajdasági diákok sikere a dániai robotikaversenyen
2023.09.28.
LXXVIII. évf. 39. szám
Vajdasági diákok sikere a dániai robotikaversenyen

Lezajlott Dániában a Friendship Invitational Tournament robotikaverseny, amelyre a májusban Szabadkán megrendezett World Robot Olympiad (WRO) szerbiai döntőjének második és harmadik helyezett csapatai jutottak ki. A megmérettetésnek 39 országból 1200 résztvevője volt, akik 211 csapatban versenyeztek, Szerbiából 8 vajdasági és 1-1 jagodinai és belgrádi csapat vett részt.


Fotó forrása: WRO Szerbia Facebook-oldal

A versenyen a szerbiai WRO történetének eddigi legnagyobb eredménye született meg.

Starter kategóriában, 36 csapat közül, a bajsai Manó XD megszerezte a 2. helyet, a magyarkanizsai NinjaGo csapat a 7., a zentai ZAB Rolix pedig a 8. lett. Az elementary kategóriában, amelyben 53 csapat vett részt, a palicsi ReSync csapat a 35., az óbecsei RoboDevils pedig a 42. helyen végzett. Junior kategóriában (47 csapat) a topolyai CoderClub a 17., a horgosi Robobreakers pedig a 37., a szenior kategóriában (41 csapat) a zentai PROgrammers a 25., a belgrádi Poliboti XS a 36. helyezést érte el. A Future Innovators Elementary kategória negyedik helyére a jagodinai MR.ROBOT került.

Azok a csapatok, amelyek a szerbiai döntőn a kategóriájukban első helyezést értek el, novemberben Panamába utaznak a világdöntőre.

Forrás: Magyar Szó

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..