home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Vajdasági diákok a Kárpát-medencei döntőn
(—)
2013.06.12.
LXVIII. évf. 24. szám
Vajdasági diákok a Kárpát-medencei döntőn

A Simonyi Zsigmond helyesírási verseny XVI. Kárpát-medencei döntőjét május végén tartották meg Budapesten az Eötvös Loránd Tudományegyetemen a Magyar Nyelvtudományi Társaság és az ELTE Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézet szervezésében.

Vajdaságot 8 általános iskolás tanuló képviselte ezen a megméretésen, a diákok két vajdasági (körzeti és tartományi) forduló után szereztek jogot a döntőben való részvételre.

A zsűri tagjai neves magyarországi egyetemi tanárok és nyelvészek voltak.

A Simonyi Zsigmond helyesírási verseny délvidéki tartományi fordulóját az újvidéki Módszertani Központ rendezte meg Tapiska Szilvia főszervező irányításával. A vajdasági kisdiákok közül Krezsó Krisztián, a zentai Emlékiskola 7. osztályos tanulója (felkészítő tanára: Kormányos Katona Gyöngyi) és Tápai Ramóna, az újvidéki Petőfi Sándor Á. I. diákja (felkészítő tanára: Rokvić Erzsébet) különdíjas lett.

2007 óta Simonyi Zsigmond-serleggel jutalmazzák azokat az iskolákat, ahonnan a legtöbb gyermek jutott el a Kárpát-medencei döntőre. A zentai Stevan Sremac Általános Iskola Emlékiskola és a szabadkai Október 10. Általános Iskola után az idei évben még egy vajdasági oktatási intézményt, a topolyai Csáki Lajos Általános Iskolát is Simonyi Zsigmond-serleggel tüntették ki. Ezek az iskolák és magyartanáraik magas színvonalú oktatási-nevelői munkájukkal hozzájárultak az anyanyelvi kultúra ápolásához, az anyanyelv szeretetének erősítéséhez.

Nagy Majlát Ágota tanárnő Arany Oklevélben részesült többéves eredményes pedagógiai munkájáért.

Minden diák és felkészítő tanár könyvcsomagot és oklevelet kapott.

A képen a következő tanulók láthatók Eötvös Lóránd mellszobra előtt (balról jobbra):
Első sor: Krezsó Krisztián (Zenta, felkészítő tanár: Kormányos Katona Gyöngyi), Bagdal Zoltán (Zenta, felkészítő tanár: Máriás Irén), Turuc Réka (Topolya, felkészítő tanár: Nagy Majlát Ágota), Fehér Flóra (Szabadka, felkészítő tanár: Körmöndi Aranka)
Második sor: Tápai Ramóna (Újvidék, felkészítő tanár: Rokvić Erzsébet), Tuvić Blanka (Topolya, felkészítő tanár: Nagy Majlát Ágota), Katona Réka (Zenta, felkészítő tanár: Kormányos Katona Gyöngyi), Varnyú Adél (Óbecse, felkészítő tanár: Deissinger Ferenc Hajnalka).

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..