home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Vajdaságba érkezik a leányfalusi Szekér Színház
2019.09.05.
LXXIV. évf. 36. szám
Vajdaságba érkezik a leányfalusi Szekér Színház

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával 2019. szeptember 6-ától 8-áig Vajdaságban is bemutatja legújabb előadását a Szekér Színház. Idén Szigligeti Ede Liliomfi c. vígjátékával érkezik Kúlára, Bajsára és Bácsfeketehegyre.

Az előadásról

A Liliomfi a magyar irodalom kiemelkedő műve, Szigligeti Ede 1849-ben született, legismertebb vígjátéka. A könnyed hangvételű játék középpontjában szerelmi bonyodalmak állnak, a fiatalok boldogságát azonban legfeljebb késleltetni tudják az események, megakadályozni nem.

A történet dióhéjban

A megözvegyült Szilvai professzornak az a terve, hogy a gyámsága alá tartozó unokaöccséhez feleségül adja titokban nevelt gyámleányát, Mariskát. A fiú közben a professzor tudta nélkül Liliomfi néven vándorszínésznek áll, és meghódítja Mariska szívét. A professzor ellenzi a házasságot, éppen attól a férfitől félti a lányt, akihez egyébként feleségül szeretné adni. Liliomfi pedig azt hiszi, hogy a nagybátyja hitvesének akarja Mariskát. A hű barát és színésztárs, Szellemfi segít Szilvai megtévesztésében, Liliomfinak adva ki magát. Egy másik — társadalmi különbségek miatti — reménytelennek látszó szerelem (Gyuri, a pincér és Erzsi, a gazdag Kányai fogadós uram lánya) története összefonódik Liliomfi és Mariska sorsával.

A társulatról

A Szekér Színház 17 éve működő magyarországi vándortársulat, alapítója a vajdasági származású Póka Éva Kölcsey-díjas színművész. Több mint 10 éve rendszeresen vendégszerepelnek Vajdaságban is, minden alkalommal magyar szerző művét bemutatva.
 


A 2019. évi vajdasági előadások helyszínei
Kúlán
szeptember 6-án, pénteken 20 órai kezdettel a Gödör nevezetű sporttéren.
A bajsai Etnoház nyári színpadán szeptember 7-én, szombaton 19 órai kezdettel.
Bácsfeketehegyen szeptember 8-án, vasárnap 19 órakor a színházteremben.
 


Együttműködő partnerek: a kúlai Népkör Magyar Művelődési Központ, a bajsai Etno Hagyományápoló Kézművesek Köre és Bácsfeketehegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület.


A vajdasági előadásokat a Szekér Színház a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósítja meg.

A belépés ingyenes.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..