home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Vajdaság minden iskolájában jelenléti oktatás kezdődött
Talpai Lóránt
2021.09.02.
LXXVI. évf. 35. szám
Vajdaság minden iskolájában jelenléti oktatás kezdődött

Tantermi, azaz jelenléti oktatással kezdődött meg az oktatás a szerbiai iskolákban, az órák 45 percig tartanak. A járványhelyzetet egy iskolákkal foglalkozó bizottság felügyeli, és heti rendszerességgel értékeli azt, szükség esetén pedig újabb intézkedéseket foganatosít.

Az elmúlt időszakban az oktatásról az egész országra vonatkozó döntéseket hoztak, most iskolánként döntenek majd arról, hogyan történjen a tanítás, mutatott rá Vicsek Annamária oktatási államtitkár az Újvidéki Rádió Hangadó szerda című műsorában.

Az oktatási államtitkár elmondta, az összes vajdasági iskolában jelenléti oktatás folyik. Hangsúlyozta azt is, nem kell attól tartani, hogy hetente változtatnak majd a modelleken, inkább a pénteki utasításokra kell figyelni, hogy a következő héttől hogyan zajlik a tanítás. Amennyiben az iskolákban betartják a járványügyi előírásokat, nagyon sokáig zöld zónában maradhatnak, csak kivételes esetekben lesz szükség sárga zónára váltani.

Az államtitkár azt is megjegyezte, ha a diákok családjában fordul elő betegség, a gyerek is karanténköteles.

Az oktatási államtitkár arról is beszélt, hogy egy esetleges influenza-járvány esetén, az iskola áttérhet távoktatásra, az iskolaigazgatóknak nagyobb mozgásterük van, javaslatot tehetnek a járvánnyal foglalkozó bizottságnak.

Forrás: Újvidéki Rádió

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..