home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Vajdaság legjobb helyesírói
Bíró Tímea
2021.03.06.
LXXVI. évf. 9. szám
Vajdaság legjobb helyesírói

Az Implom József Középiskolai Helyesírási Versenynek már hagyománya van a régiónkban. A Kárpát-medence-szintű megmérettetés döntőjét a szabadkai Svetozar Marković Gimnáziumban tartották meg, a 6 legügyesebb tanuló mérte össze a tudását. A diákokat ezúttal is két kategóriában osztályozták, méghozzá a magyarországi és a Kárpát-medencei szórvány kategóriájában.

Mint minden évben, az idén is az elődöntőkön legjobb eredményt elért diákok képviselhették Vajdaságot, ám ezúttal rendhagyó módon nem Gyulán volt a döntő, hanem Szabadkán. A verseny vajdasági főkoordinátora ezúttal is az újvidéki székhelyű Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete volt, melynek titkára, Szedlár Ágnes elmondta, hogy a járványhelyzet ellenére eddig minden programjukat sikerült megtartani.


Szedlár Ágnes és Hajdú Ágnes

— A helyesírási verseny kapcsán fel sem merült, hogy elmarad, hiszen a három elődöntőt tekintve ezek a megmérettetések kis létszámúak, és a döntőbe is mindössze 6 diák jutott be. A magyarországi szervezők úgy határoztak, hogy a döntőt is olyan formában szervezzük meg, hogy ne utazzunk Magyarországra, hanem itthon történjen meg a tollbamondás és a feladatlapok kitöltése — mondta el Szedlár Ágnes, aki a VMPE képviseletében volt jelen a döntőn. Az elődöntő 13 tanulója közül 6-an jutottak el a döntőig. Víg Melánia a Nagybecskereki Gimnázium képviseletében versenyzett, Nagy Daniella, Apró Dorottya és Csízik Boglárka a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumból érkezett, Szebasztián Áron a szabadkai műszaki középiskola tanulójaként volt jelen, míg Németh Kristóf a szabadkai Svetozar Marković Gimnáziumot képviselte.


A döntőbe jutott diákok és felkészítő tanáraik

Miután Hajdú Ágnes, a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium magyartanára és a vajdasági elődöntők egyik szervezője, valamint Szedlár Ágnes köszöntötte a diákokat, és átadta nekik, illetve felkészítő tanáraiknak az ajándék könyvcsomagokat — melyekről a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma gondoskodott —, el is kezdődött a verseny, mely tollbamondásból és egy online tesztlap kitöltéséből állt.

A verseny eredményhirdetése március 15-én lesz online formában a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium honlapján, valamint az esemény közösségi oldalán.

Fényképezte: Bíró Tímea

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..