home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Vágyak, melyek valóra válnak
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2023.11.29.
LXXVIII. évf. 47. szám
Vágyak, melyek valóra válnak

Amikor eldöntjük, hogy új otthont szeretnénk, az érzéseinkre kell figyelnünk. Ilyenkor nem a tervezés az elsődleges, hanem az, hogy tudjuk-e, hol legyen a ház. Miután a válasz igen, évekre előre kell látnunk a családunk napi rutinját.

Először mindig a ház iránti vágy fogalmazódik meg bennünk, majd azt kell kielemeznünk, mit szeretnénk végeredményként elérni. Ekkor már nem az üres falakat látjuk, hanem azt az életteret, amelyet elképzelünk magunk köré. De természetesen mindehhez kell egy jó építész, aki meghallgatja a vágyainkat.

Mindenkinek másak a szempontjai. Van, aki egy lakóparkban képzeli el a jövőjét, és van, aki egy falusi házban — és e kettő között rengeteg egyéb megoldás is van.

Lényeges, hogy pontosan tudjuk, mit szeretnénk. Esetleg írhatunk róla listát, mert nagyon könnyen el tudunk térni az eredeti céloktól, álmoktól, és a végeredmény ilyenkor már nem lesz ugyanaz. Néha kell engedni az eredeti elképzelésből, de ha nagyon könnyedén megyünk az úton, akkor elképzelhető, hogy csak a végén vesszük észre, nem is oda érkeztünk, ahova szerettünk volna.


A szerző látványtervei

Pontosan emiatt van szükség az előre tervezésre. Mindenkinek ezt ajánlom, és mindenkinek a saját igényei szerint. Fontos megismerni a testi-lelki szükségleteinket, pontosítani a céljainkat, mert ezek nélkül nagyon könnyen útirányt változtathatunk menet közben.

Ezúttal egy régi építésű ház rám bízott átalakítását mutatom be. Az épületnek rossz, a mai kornak nem megfelelő, elavult beosztása volt.

Ahhoz, hogy új otthont teremtsünk magunknak, elsősorban a napi rutinunkat kell végiggondolnunk. Ne az legyen a szempont, hogy a szomszédnak milyen otthona van, hanem az, hogy nekünk mi a jó, hiszen mindannyian másak vagyunk. Ebben az otthonban az alsó szinten kialakítottunk egy belépőfolyosót, ahonnan egy vendégmosdó nyílik, majd jobbra kanyarodva a tágas, egyteres konyha-nappali-étkező hármasába jutunk. A háziasszony kérése volt, hogy a konyhában nagy ablak legyen, és az az alatti résznél tudjon mosogatni, miközben gyönyörködik a kert látványában. A konyhabútor egy nagyobb méretű szigettel kapcsolódik, melyen a tűzhely kapott helyet, így főzés közben láthatja a családot, nincs elszigetelve. A közösségi részhez tartozik még a nyolcszemélyes étkezőasztal, mely mellett szintén hatalmas nyílászárók kaptak helyet az udvar felé néző falon. A nappalihoz egy sarokkanapé és tévéfal tartozik, valamint egy beépíthető elektromos kandalló, illetve egy biliárdasztal, mely a házigazda különleges vágya.

A biliárdasztal mellett lehet felmenni a felső szintre, ahol saját kuckót alakítottunk ki hatalmas fürdőszobával, hálószobával és gardróbbal.

A fürdőszobában zuhanyzó és jakuzzi kapott helyet, ezeknek minden kényelmével, a tetőtérben pedig egy kisebb mosósarok. A tetőablakon át elegendő fény ömlik be a térbe, de emellett természetesen hangulatfénynek is jut szerep.

A hálószobában, a franciaággyal szemben szintén nagyobb balkonajtót terveztünk, mely ugyancsak az udvari részre nyújt kilátást. Az ágy mögött a gardróbszoba található, mely igazán sok holmit elrejt.

A házaspár az előre tervezés révén valósítja meg a saját vágyait, és a terveket követve ér majd célba.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..