home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Vadászház bájos stílusban
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2021.05.05.
LXXVI. évf. 17. szám
Vadászház bájos stílusban

A mesebeli vadászház az angol Windermere tó déli partján található, ahol vidám énekesmadarak hangját hallhatják az ott élők, és barátságos szarvasbikákkal lehet találkozni séta közben. Gyönyörű hegyvidéken, erdős dombok között fekszik a bámulatos épület, mely vendégeket is fogad, mégpedig egy 6 hektáros területen.

A vadászházat sűrű borostyán öleli körbe, ami igazán vadregényessé teszi. Ám a borostyán alól kisejlik a lakelandi kőhomlokzat, mely vonzza a birtok területére érkezőket. A látvány valósággal elbűvölő.

Amikor belépünk a vadászház ajtaján, rusztikus, francia lakberendezési stílus tárul elénk. A fehér és a homokszínek palettája elevenedik meg a látogató szeme előtt.

A földszinten alakították ki a nappalit, melynek hatalmas ablakain át akadálytalanul ömlik be a természetes fény. Csodálatosan kivitelezett, hatalmas, francia ajtók keretezik a nyílásokat, ezek egyikén juthatunk ki a pompázatos teraszra. Függöny, drapéria sehol sincs.

A ház konyhája a földszinten van, ugyancsak követi a rusztikus, francia vonalat, és számos szépséget rejteget. Az óriási étkezőasztalt jó néhányan körbe tudják ülni, és az ablakpárkányban is kialakítottak egy ülőpadot, mely az étkező része. A konyhában csak alsó szekrényeket láthatunk, a felső részen polcos elemek nyújtanak tárolási lehetőséget. A kisebb konyhasziget szintén tárolásra alkalmas, fonott kosarakat tartalmaz — ezekben tartják az evőeszközöket. A rusztikus gerendák között kapott helyet a csillogó kristálycsillár, mely a világításért felelős, miután lemegy a nap.

Ezen a szinten van egy könyvtárszoba nyitott kandallóval, mely igazán magával ragadó, és a hűvösebb időszakban hangulatos bekuckózásra alkalmas. A szobában az olvasáson kívül sakkozni, kártyázni is lehet.

Amint felmegyünk az első emeletre, további csodák varázsolják el a látogatót. Bájos, részletgazdag fürdőszobákat találunk itt, nagy méretű tükrökkel, lábakon álló káddal, illetve a fali gyertyatartók, a kristálycsillárok innen sem hiányozhatnak. Ám a rusztikus stílust jól párosították a modern tuskabinnal, mely a mai lakberendezés egyik alappillére.

Természetesen több hálószoba van a vadászházban. Szinte mindegyikben láthatunk rusztikus, francia kandallót, ám a televízió sem hiányozhat.

Ezt a mesebeli házikót — a Winterfellt — is, mint általában a hozzá hasonlóakat, gyönyörű kert veszi körbe, melyből többhektárnyi rétre nyílik kilátás. A réten a gyerekek is találnak maguknak programot: szabadtartású tyúkok tojását gyűjthetik, vagy az almafákról lehet gyümölcsöt szedni. Az élmény azoknak, akik a mindennapokban nem találkoznak ilyesmivel, nyilván páratlan. Ez az a hely, ahol a vidéki élet harmóniája teljes mértékben megtalálható.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..