home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
VMSZ-es alelnöke is lesz a köztársasági parlamentnek
2024.03.15.
LXXIX. évf. 11. szám
VMSZ-es alelnöke is lesz a köztársasági parlamentnek

Ma is folytatódott a parlamenti képviselőcsoportok egyeztetése Belgrádban. A tárgyalások fő témája a szerb parlament alelnökeinek, a munkatestületek tagjainak, valamint a nemzetközi intézmények állandó küldöttségeinek a megválasztása volt.

A szerb képviselőháznak 6 alelnöke lesz. Közülük kettő az SZHP, egy-egy a bosnyák és magyar nemzeti közösséget képviselő pártokból, egy a Szerbiai Szocialista Párt és egy a Mi, a nép hangja ellenzéki lista képviselői közül – emelte ki Vladimir Orlić a Szerb Haladó Párt képviselője, a párt főbizottságának alelnöke. Elmondta azt is, hogy Ana Brnabićot 156 képviselő aláírásával javasolták a köztársasági képviselőház elnökének.

Kiemelte, a parlament diaszpóra és a térségbeli szerbek, valamint az oktatási, tudományos és technológiafejlesztési bizottságot ellenzéki pártok vezetik majd. A többi bizottság elnökeit hat képviselői csoport, köztük a VMSZ delegálja majd. Az ellenzéki pártok több mint 100 bizottsági helyre, valamint a nemzetközi delegációkba 20 tagot jelölhetnének.

A Szerbia az erőszak ellen, a NADA, valamint a Mi, a nép hangja – dr. Branimir Nestorović ellenzéki listák képviselői nem vettek részt a tanácskozásokon. A megbeszélést vezető Stojan Radenović korelnök még egyszer arra kérte az ellenzéki pártokat, vegyenek részt a köztársasági parlament munkájában.

Forrás: Vajdasági RTV, Pannon RTV

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..