home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
VIII. Duna Nap – Torockó, 2022. június 4-én
Martinek Imre
2022.06.06.
LXXVII. évf. 22. szám
VIII. Duna Nap – Torockó, 2022. június 4-én

Invokáció: „Fordulj, kedvem, / ad az Isten jót is holnap / minden sírvavigadónak, / verd a dobod, verd a mellem. / Fordulj, kedvem / és ha leszakad az Ég is, / marad magyar mégis-mégis / ősi, szép és rémületlen.” (Ady Endre)

Sorrendben nyolcadik alkalommal tartottak Duna Napot az erdélyi Torockón, az anyaországi Duna Médiaszolgáltató szervezésében.

A tavalyi világjárvány okozta korlátozások és a megszokottól eltérően a nyár végén megrendezett esemény után az idei alkalom éppen a nemzeti összetartozás napjára, június 4-ére esett, az eredeti szándéknak szerencsésen megfelelve. A legnagyobb hangsúlyt ezúttal is az együttlétre, a mondandót pedig megannyi színes és tartalmas programkeretbe helyezve. Töretlen hittel és lendülettel, továbbá közösségépítő, határokon átívelő fizikai, illetve szellemi összefogódzással.

Most, hirtelenében, a helyszínen készített fotóké a hang- és életjeladási elsőbbség. Részletesebb (szöveges) összefoglalónkat hetilapunk június 15-ei nyomtatott számában olvashatják.

Fényképezte: Martinek Imre

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..