home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Urbi et orbi áldását adta a világra Ferenc pápa
Pannon RTV
2021.04.04.
LXXVI. évf. 13. szám
Urbi et orbi áldását adta a világra Ferenc pápa

Az egyházfő urbi et orbi áldását adta a világra és Róma városára húsvét napján délben. A pápai áldás idén a járvány miatt nem a Szent Péter téren, hanem a Szent Péter-bazilikában hangzott el.

A legszegényebbekre, a háborúk áldozataira, a menekültekre külön kitért a pápa beszédében. A járvány és a társadalmi-gazdasági válság igen súlyos következményekkel jár, különösen a legszegényebbek tekintetében – mondta Ferenc pápa.

Fotó: Tanjug/Filippo Monteforte/Pool photo via AP

„A föltámadt Krisztus reménység mindazok számára, akik még mindig szenvednek a járvány okán, a betegeknek és azoknak, akik elvesztették egy szerettüket. Az Úr vigasztalja meg őket, és támogassa az orvosok és ápolók erőfeszítéseit. Mindenkinek, legfőképpen a leginkább törékenyeknek szükségük van a segítségnyújtásra, és joguk van arra, hogy hozzáférjenek a szükséges kezelésekhez. Ez még magától értetődőbb most, amikor mindannyian meghívást nyerünk a járvány elleni küzdelemre. Az oltások pedig lényegi eszközt képeznek ebben a harcban.”

Tevőleges szolidaritásra szólított fel Ferenc pápa. Azt mondta, nem szabad elveszítenünk a reményt. A konfliktusok befejezését kérte, valamint a békét és az újjáépítést sürgette.

„Ahol halál volt, ott most élet van. Ahol gyász volt, ott most vigasztalás van. Amikor Jézus átölelte a keresztet, értelmet adott a szenvedéseinknek. Most pedig imádkozunk, hogy ennek a gyógyulásnak a jótékony hatásai kiterjedjenek az egész világra. Boldog, szent és békés húsvétot mindenkinek!”

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..