home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Unaloműző tizenegyesek...
Tóth Tibor
2014.07.10.
LXIX. évf. 28. szám
Unaloműző tizenegyesek...

Elődöntő: Hollandia–Argentína 0:0, büntetőkkel 2:4 — Hatalmas taktikai csata és túlzott óvatosság jellemezte a második elődöntőt. Mindkét csapat a biztonságra törekedett, a támadójátékot elvétve vállalta fel, így nem alakulhatott ki szép játék. A találkozó hajrájában Robben előtt adódott lehetőség, de Mascherano becsúszva szerelt. A hosszabbításban kissé felélénkült az unalomba süllyedt mérkőzés...

Elődöntő
Hollandia–Argentína 0:0, büntetőkkel 2:4


Sao Paulo, Arena Corinthians, vezette: Cakir (török).

A tizenegyesek értékesítői: Robben, Kuyt, illetve Messi, Garay, Agüero, M. Rodríguez.

Hollandia: Cillessen – De Vrij, Martins Indi (Janmaat), Vlaar – Kuyt, Wijnaldum, N. de Jong (Clasie), Blind – Sneijder – Van Persie (Huntelaar), Robben.

Argentína: Romero – Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo – E. Pérez (Palacio), Mascherano, Biglia – Messi – Higuaín (Agüero), Lavezzi (M. Rodríguez).

Hatalmas taktikai csata és túlzott óvatosság jellemezte a második elődöntőt. Mindkét csapat a biztonságra törekedett, a támadójátékot elvétve vállalta fel, így nem alakulhatott ki szép játék. A találkozó hajrájában Robben előtt adódott lehetőség, de Mascherano becsúszva szerelt. A hosszabbításban kissé felélénkült az unalomba süllyedt mérkőzés és a 99. percben Robben révén az első kaput eltaláló holland lövést jegyezhettük fel. A 115. percben Palacio eldönthette volna a meccset, de fejesét védte a holland kapus, majd Maxi Rodríguez rosszul eltalált lövését is hatástalanította Cillessen. Jöhettek a büntetők, melyben a hollandoknak másodszor már nem volt szerencséjük, Vlaar és Sneijder is hibázott, míg az argentínok hibátlanul teljesítettek és ezzel 24 év után újra vb-döntőt játszhatnak. Az argentín és a német csapat harmadszor vív egymás ellen világbajnoki döntőt: 1986-ban Argentína, Brown, Valdano és Burruchaga góljaival 3:2-re nyert, míg 1990-ben, Brehme tizenegyesgóljával az akkor még létező, NSZK örülhetett.

A nyitókép Szalai Attila karikatúrája

Olvassa el ezt is: Foci-vb – csoportok, menetrend, eredmények

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..