home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Ultramodern csapatszállító Oroszországból
(—)
2014.12.31.
LXIX. évf. 53. szám
Ultramodern csapatszállító Oroszországból

Futurisztikus csapatszállítót fejlesztettek ki az orosz ZIL vállalat szakemberei. A terepjáró és a páncélozott csapatszállító közé is besorolható jármű hasznos eszköznek bizonyulhat, ám még nem ismerjük minden részletét.

Az oroszok a csapatszállítót az amerikai Humvee külsejére alapozták, de sok különbség is van a két harci eszköz között. A páncélzatnak például jóval nagyobb szerepe van az orosz jármű esetében. A döntött páncéllemezekkel és a hatalmas ráccsal pedig inkább hasonlít a jóval nehezebb, egyúttal nagyobb Mine-Resistant Ambush Protected típusú eszközökhöz. Az út menti aknák elleni védelem szintén kiemelt szempont volt a harci eszköz kifejlesztése során, noha a vezetőfülke kapcsán felmerülnek bizonyos kételyek. A tíz férőhely kialakítása mindenesetre arra utal, hogy valóban inkább csapatszállítóról, mintsem egyszerűen katonai terepjáróról van szó. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..