home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Tűzriadó
(mko)
2013.04.24.
LXVIII. évf. 17. szám
Tűzriadó

A törvényes előírások értelmében az iskoláknak minden harmadik évben „tűzpróbát” kell tartaniuk. A gyerekeknek, tanároknak el kell „játszaniuk”, hogy mi lenne, ha például megszólalna a tűzvédelmi riasztó, mert valahol lángok csaptak fel...

A kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskolában 2010 áprilisában volt legutóbb ilyen készenléti gyakorlat, a napokban azonban, a tízórai nagyszünetben, ismét háromszor szólalt meg a csengő. Tűz van! Tűz van! — szólt a hangos figyelmeztetés, s noha a titkos akcióról senki sem tudott előre, a pedellustól kezdve, az iskolaigazgatón át a tanárokig, diákokig, mindenki tette a dolgát. Mire a három tűzoltókocsi a rendőr- és mentőautó kíséretében megérkezett, addigra a pedagógusok is kivezették a gyerekeket az utcára. Az intézmény 497 „lakója” biztonságban tudhatta magát. Amíg a balesetet szenvedett két „kisszínész” — Frindik Ivonn és Kókai Zsanett — sebeit a Vöröskereszt tagjai ellátták, addig a tűzoltók is akcióba léptek. Munkájuk, szerencsére, ezúttal csupán érdekes látvány volt. A  sikeres mentési akció után a gyerekek beülhettek a tűzoltóautóba, és kipróbálhatták a szirénákat.

Az izgalmas „valóságshow”-ban közreműködött: Ljubo Rajković, a területi tűzoltóegységek parancsnoka, Sipos Etelka, a Vöröskereszt kishegyesi titkára, Vladimir Tauzović, a Vöröskereszt kishegyesi munkatársa, Kovács Zoltán, a kishegyesi rendőrállomás parancsnokhelyettese és Tóth Ilona egészségügyi nővér.
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..