home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Túrós lepény és pumpás kút
(re)
2012.08.29.
LXVII. évf. 35. szám

Az Ismerjük meg szomszédjainkat elnevezésű, határon átívelő IPA-program keretében a szabadkai Etnolife Egyesület és a szegedi Gyermekmosoly Alapítvány kétnapos táborokat szervez általános iskolás gyermekek számára. A két-két hétvégét felölelő táborok során a gyermekek két napot a ludasi Róka-tanyán,...

Az Ismerjük meg szomszédjainkat elnevezésű, határon átívelő IPA-program keretében a szabadkai Etnolife Egyesület és a szegedi Gyermekmosoly Alapítvány kétnapos táborokat szervez általános iskolás gyermekek számára. A két-két hétvégét felölelő táborok során a gyermekek két napot a ludasi Róka-tanyán, kettőt pedig a partneregyesület ásotthalmi tanyáján töltenek.
- A program célja, hogy a magyarországi és a szerbiai gyermekek megismerjék egymást, egymás kultúráját, a régiók kulturális és természeti kincseit - hallottuk Hulló Istvántól, az Etnolife Egyesület menedzserétől. - A táborok során 400 gyermek vesz részt a közös programokban, sporttalálkozókon, kézműves foglalkozásokon, városlátogatáson stb. Célunk, hogy a két szomszédos ország gyermekei ne idegenként, hanem pajtásként tekintsenek egymásra.
Az Európai Unió által 86 ezer euróval támogatott projektnek ez év decemberéig kell megvalósulnia.
- Az EU támogatásának köszönhetően felújítottuk a Róka-tanyát, létrehoztunk egy alkotóházat, ahol a kézműves foglalkozások folynak, a gyermekek számára új bútorokkal rendeztük be a szobákat, új fürdőszobát alakítottunk ki, pingpong- és csocsóasztalokat, sporteszközöket vásároltunk, felújítottuk a játszóterünket, kosárlabdapályát és tekepályát alakítottunk ki. Ezenkívül vásároltunk két csónakot, amelyekkel a Ludasi-tavat járjuk, és tíz új kerékpárt, így a részvevők könnyebben meg tudják ismerni a környéket. Egyszóval minden adva van ahhoz, hogy a hozzánk érkező gyermekek jól érezzék magukat, hasznos és feledhetetlen élményekkel térhessenek haza a táborból - mondta Hulló István.
Ottjártunkkor is gyermekkacajtól volt hangos a Ludasi-tó partján található Róka-tanya. Igazi természeti környezetben élvezték egymás társaságát, és még a rekkenő hőség sem szegte kedvüket, hogy kipróbálják magukat a sporteszközökön, hogy szálljon a hinta, vagy hogy felfedező útra induljanak. A legnagyobb népszerűségnek mégis az udvar dísze, a pumpás kút örvendett - főleg a városi gyermekek körében -, amelynek hűs vizét a lurkók nagy előszeretettel használták felfrissülésre. Közben a kemencében sült a túrós lepény, illata belengte a tanyaudvart, és beférkőzött a kis látogatók szívébe.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..