home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Turizmus Szabadkán és Palicson — kedvező tendenciák
Tóth Imre
2015.08.17.
LXX. évf. 32. szám
Turizmus Szabadkán és Palicson — kedvező tendenciák

Lányi Hnis Izabellel, a Szabadka—Palics Kistérségi Idegenforgalmi Klaszter menedzserével beszélgettünk. — A Palics—Ludas Közvállalatban a turisztikai klaszter létrehozásának ötlete 2007-ben merült fel, és a hálózatot 2008-ban jegyezték be. Huszonnyolc profitorientált cég a tagja, illetve együttműködik hét-nyolc olyan intézménnyel is — köztük egyetemekkel, fejlesztési központokkal és különféle egyesületekkel —, amely a tudásbázist adja.

* Mivel foglalkozik a klaszter?

— Idegenforgalmi termékek kialakításával és fejlesztésével. Ezeket projektumokba vonja össze. A legutóbbi hároméves, és tizenkét országgal karöltve hoztuk létre Atrium néven. Olyan erőforrásokat aknáztunk ki, amelyek mellett naponta elmegyünk, észre sem vesszük őket, a külföldi turistáknak viszont érdekesek. Kiválasztottuk a XX. század második felére jellemző építészeti stílusjegyeket tükröző objektumokat. Ezek: a bíróság épülete, a Tokio épületegyüttes, a mögötte található „Kifli”, az új városháza, a sugárúti Antić-toronyházak és a Limenka néven ismert montázsépületek, továbbá a Szabadegyetem. Az épületekre táblát helyeztünk el. A projektumban ezenkívül megjelennek a korabeli reklámok és az egykori divat is. Mindezt digitalizáltuk, és kiadtuk két kézikönyv formájában. Szabadkának három EU-s védjegyű kulturális útja van: A szecesszió útja, A zsinagóga és a helyi zsidótörténelem kulturális hagyatékának útja, valamint a már említett, az egykori Jugoszlávia építészetét bemutató Atrium. Szabadkán és Palicson még számos olyan felkutatásra váró erőforrás van, amely nekünk talán nem tűnik fontosnak, de a turistáknak érdekes lehet.

* Egyre több a turista. Mit mutatnak az adatok?

— A város idegenforgalmi szervezete rendszeresen gyűjti és havonta közzéteszi a statisztikai adatokat. Országos szinten nem, viszont Szabadkán, Palicson és a kistérségben továbbra is növekszik az ide látogató turisták száma. A legtöbben Magyarországról és a régióból érkeznek. Növekvőben van az olasz és a német, valamint a többi uniós országból érkező vendégek száma is. A többi közt a már említett európai utak is vonzzák a turistákat. A szállodák és a különféle vendéglátó-ipari létesítmények szolgáltatásának színvonala magas, a rekreációs lehetőségek is jók. A Palicsi-tó vize miatti negatív kampány következményeit azonban mindmáig érezzük. Fontos elmondani, hogy a tó második és harmadik szektorának vize már annyira tiszta, hogy 70 centiméterig átlátszó. Ezt az új szennyvíztisztítónak köszönhetjük. Remélhetőleg jövőre megépül az a rendszer, amely Palics többi részét is összeköti a tisztítóval. Ettől a negyedik szektor vízminőségének látványos javulását várjuk. Megszoktuk, hogy a Palicsi-tó fürdőzésre, strandolásra és vízi sportokra is alkalmas. Amíg újból nem lehet fürdésre használni, addig azt kell eladni, ami van: a csendet, a gyönyörű parkot és a mikroklímát. A rohanó világban az ember békére vágyik, ezt pedig itt meg is találja.

* Van-e elegendő idegenvezető?

— Nincs túl sok, mert a tanúsítvány megszerzése rengeteg munkával jár. Tíz többnyelvű idegenvezető van, aki az idegenforgalmi szervezet által érhető el. A turistáknak ajánlom, hogy mielőtt felkeresik a városunkat, tájékozódjanak a szervezet honlapján, melyen a látnivalókról is olvashatnak. Több idegenvezetőre van szükségünk. Májusban a tapasztalt és az új munkatársaknak is rendeztünk egy képzést, melyen Szabadkát egy másik szemszögből mutattuk be. Meglátásunk szerint a turisztikai vezetőnek nem adatokkal kell fárasztania az embereket. Fontosabbak a könnyen megjegyezhető történetek és érdekességek, melyeket a turisták később fel tudnak idézni.

* Milyen beruházások várhatóak?

— Meg kell teremteni az infrastruktúrát, mely ahhoz szükséges, hogy a tó vize ismét megfelelő minőségű legyen. A város, a Palicsi Park Kft. és a Palics—Ludas Közvállalat különféle turisztikai szolgáltatások létrehozásán is együtt dolgozik. Természetesen más cégek és intézmények is be vannak kapcsolva ebbe a munkába. Ez egy hosszú távú folyamat, melynek eredményei nem látszanak azonnal, de már így is sok a kedvező fejlemény. A szálloda- és vendéglátóipar alapjai egyébként főleg a családi, a mikro- vagy az úgynevezett start-up vállalkozások. Nekünk az a feladatunk, hogy felkutassuk az erőforrásokat, melyek segítségével a magáncégek fejlődni tudnak. A klaszter a tagjainak elismervényt ad, mely a pályázatokon pluszpontokhoz segíti őket. A nagyberuházások pedig leginkább a várostól függnek. Reméljük, a KfW Bankkal is hamarosan létrejön egy megállapodás.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..