home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Turisztikai fejlesztések Szabadkán
Tancsik Richárd
2022.02.24.
LXXVII. évf. 8. szám
Turisztikai fejlesztések Szabadkán

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere a városházán fogadta Marija Labovićot, a Szerbiai Turisztikai Szervezet igazgatóját, valamint dr. Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és turisztikai titkárt.

Beszéde elején Stevan Bakić elmondta, a turizmus kiemelt szerepet tölt be Szabadka gazdasági életében, és felkészültek az idei szezonra. Kiemelte, van ok az optimizmusra, mert 2021 a pandémia ellenére is rekordösszegű bevételt hozott Szabadkának. A városban csúcsnak számító 72 000 látogatás volt, és 180 000 éjszakát töltöttek el itt a turisták. Köszönetet mondott a figyelemért, melyet az állami intézmények fordítanak a turizmus területére Szabadkán és Palicson. Mint fogalmazott, Palics kiemelt jelentőségű turisztikai központnak számít Szerbiában. Ezt is bizonyítja, hogy decemberben Tatjana Matić kereskedelmi, turisztikai és távközlési miniszter asszony is ellátogatott Palicsra. A polgármester hangsúlyozta, konstruktív egyeztetést folytattak az idegenforgalom fejlesztése érdekében, valamint megköszönte a helyi turizmussal foglalkozó intézményeknek a munkájukat.

Dr. Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és turisztikai titkár kiemelte az együttműködés fontosságát és azt, hogy ennek köszönhetően tudtak sikereket elérni. Az egyeztetés során egyetértettek abban, hogy Szabadka és környéke a turizmust illetően kitűnő adottságokkal bír, és ezt ki kell használni. A városnak meg kell találnia azokat a lehetőségeket, amelyek által jobb eredmények érhetőek el. Örömmel jelentette be, hogy Szabadka is résztvevője a Vajdasági Napok programnak, a város képviselői előreláthatólag Trebinjén és Ljubljanában is megjelennek, így az ottaniak is megismerhetik az itteni lehetőségeket.

Marija Labović, a Szerbiai Turisztikai Szervezet igazgatója örömmel vette tudomásul, hogy Szabadka készen áll az elkövetkező turisztikai szezonra. Kiemelte, a szolgáltatások minőségének köszönhetően a városba látogató külföldi turisták száma megnőtt, és a Szabadkán eltöltött éjszakák száma mellett a látogatások időtartama két nappal növekedett az előző évekhez képest. A szervezet marketingkampányaiban folyamatosan jelen van Szabadka és a város programjai, a fejlődés területén pedig példaként áll a többi központ előtt.    

Fényképezte: Hodolik Boglárka

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..