home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Túlprogramozás
Szerda Zsófi
2019.10.30.
LXXIV. évf. 44. szám
Túlprogramozás

Ha valaki, hát én nem szoktam aggódni azért, ha egy hétvégén túl sok a kultúrprogram. Éppen ellenkezőleg. Kedvencem a programdömping. Akkor viszont egy picit felhúzom magam, amikor ezek egymásra szerveződnek.

Az elmúlt hétvégén és héten Vajdaság-szerte annyi kulturális rendezvény volt/van egymás hegyén-hátán, hogy fizikai képtelenség lett volna mindegyiken személyesen ott lenni. Pedig szerettem volna. Mert érdekel az irodalom, a jazz, a színház, de még akkor sem tudtam volna megoldani, hogy mindenhova eljussak, ha lett volna egy fene gyors Ferrarim saját sofőrrel, aki egyik városból a másikba szállít 180 km/h-val száguldozva.

Persze azt is lehet mondani (némi iróniával), hogy inkább örüljünk annak, hogy ennyi minden történik kis Vajdaságunkban. Aktív a kultúrélet, óriási a választék. De kérem szépen, olyan hosszú ez az ősz! Minden hónapra jut négy hétvége. Egy picit szét lehetett volna szórni a programokat. Arra a kérdésre, hogy miért történt ez (nem először) így, természetesen rengeteg (erősebb, gyengébb) magyarázatot kaptam, mindenkinek megvan a sajátja, s akár igazat is adhatnék mindenkinek sorban, hiszen mindenkinek IS igaza van, mégsem teszem. Mert mindent meg lehet oldani, csak ahogyan sok más területen, úgy szerintem itt is néha elmarad a kommunikáció.

November végén is hasonló lesz a helyzet, amikor két színházi fesztivál lesz megtartva majdnem napra pontosan ugyanabban az időintervallumban (az egyik már tizenéve ugyanekkor). S ezt is nézhetem úgy, hogy legalább nem ugyanabban a városban van a kettő, vagy hogy Budapesten hétvégente több rendezvény és fesztivál is van, de ez nem Pest, sokkal kevesebben vagyunk (főleg mi, akik szinte mindenhol ott vagyunk/lennénk).

Aztán az is lehet, hogy ez csupán az én bajom, mások egyszerűen csak eldöntik, hogy A vagy B, és nem sajnálkoznak azon, hogy a döntésük miatt lemaradnak valami másról. S én sem vagyok kénytelen bemutatókra járni, megnézhetek egy előadást később is, végül én is döntök A vagy B között, minden megoldható. Újságíróként viszont egy picit más a helyzet, hiszen naprakésznek lenni egy hetilapban egyébként sem mindig egyszerű. Hát így állnak a bálak. Kedves mindenki, legyetek ránk, mindenevőkre is figyelemmel, hogy ott lehessünk, fogyasszuk, megírjuk. Plíííz!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..