home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Tűhegyen érkező megoldás
Kartali Róbert
2021.03.17.
LXXVI. évf. 11. szám
Tűhegyen érkező megoldás

Egy éve annak, hogy az új típusú koronavírus teljesen átírta életünk forgatókönyvét. Mindennapjaink szerves része lett a közösségi távolságtartás, a védőmaszk kötelező viselete és a folyamatos fertőtlenítés. Ez idő alatt volt kijárási tilalom, otthoni munkavégzés, online oktatás. Az idő múlásával saját környezetünkben is egyre többen kapták el a vírust, egyesek könnyebben, mások nagy szenvedések közepette vészelték át, ha egyáltalán átvészelték. Belegondolni is szörnyű, hogy mit érezhet az, aki önhibáján kívül saját szeretteit fertőzte meg, főleg, ha azok között idősek és betegek is voltak.

Az eddigi reménytelenség helyett mára már látható a fény az alagút végén: van kézzelfogható fegyver a vírus ellen. Megjelenésével azonban nemcsak a járvánnyal, de az önjelölt szakértőkkel, a hitetlenkedőkkel is meg kell küzdeni. Amikor emberi életek forognak kockán, erkölcstelen magatartásról tanúskodik ellenpropagandát folytatni a védőoltással szemben.

Szerbiában öt különböző gyártó koronavírus elleni védőoltásához lehet hozzájutni, ezek közül mindegyik bárki számára igényelhető és ingyenesen felvehető. Nem kötelező ugyan, és nem is lehet ráerőltetni azokra, akik nem akarják, de fontossága megkérdőjelezhetetlen. Felvételével ugyanis nem csupán saját magunk és szeretteink egészségügyi biztonságához járulunk hozzá, hanem a vírus terjedési lehetőségét is csökkenthetjük.

Ha azt akarjuk, hogy az idei esztendő ne a lezárásokról és a megszorításokról szóljon, hanem a nyitásról és az újrakezdésről, akkor mi is tegyünk érte! Rajtunk áll, hogy mikor lesz vége. A mutatók javulásával pedig végre búcsút inthetnénk a fertőzéstől való félelemnek, az egymás iránti bizalmatlanságnak és a korlátozásoknak. Egyre többen oltatják be magukat, de még mindig nem elegen. Tegyünk már pontot a járványhelyzet végére!

Én már felvettem a védőoltást. És Ön?

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..