home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Tudomány és szórakozás – Öveges professzor az M5 műsorán
2023.10.14.
LXXVIII. évf. 41. szám
Tudomány és szórakozás – Öveges professzor az M5 műsorán

Az M5 kulturális csatorna egy régi klasszikussal lepi meg a tudomány és kísérletezés iránt érdeklődőket: október 14-től műsorára tűzi az Öveges professzor: Legkedvesebb kísérleteim című ismeretterjesztő sorozat felújított változatát.

 Felújított képpel és hanggal tér vissza a képernyőre Öveges József, a Kossuth-díjas fizikus, a legendás tudományos műsorvezető és pedagógus ismeretterjesztő sorozata, életének legemlékezetesebb kísérleteit bemutatva. Az epizódokban olyan látványos és könnyen érthető kísérletekkel találkozhatnak a nézők, amelyek segítségével a tudomány alapvetései és jelenségei válnak közérthetővé. Az egyszerű otthoni kísérletektől a bonyolultabb fizikai jelenségek bemutatásáig a sorozat szórakoztatóan és tanulságosan vezeti be a nézőket a természettudományok világába.


Fotó: MTI/Fényes Tamás

Az Öveges professzor: Legkedvesebb kísérleteim nemcsak tudományos ismereteket nyújt, a nézők megtapasztalhatják azt a szenvedélyt és elhivatottságot is, amivel a tudós a tudomány és az oktatás mellett állt ki. Az 1968-ban készült műsorban a professzor legkedveltebb kísérleteit mutatja be, a többi között a legendássá vált Heki, a rezonanciakutya, a Szikrázó szék, a Ruhacsipesz és űrrakétaA sarkított fény vagy a Fényrakéta epizódjai lesznek láthatók a közmédia kulturális csatornáján.

A sorozat kiváló lehetőséget nyújt a fiatalabb generációk számára, hogy megértsék a világ működését, ezzel együtt megszeressék a tudományt. Az egyszerű és játékos megközelítések segítenek a fiataloknak felfedezni a természettudományok csodáit és inspirációt nyújtanak a tudományos felfedezésekhez.

Az adások újranézhetők lesznek a Médiaklikk oldalán, valamint az MTVA Archívumának összeállításában még több érdekesség érhető el.

Öveges professzor: Legkedvesebb kísérleteim – október 14-től szombatonként 15:30-tól az M5 műsorán.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..