home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Tudomány és erő — Vajdasági Magyar Tudóstalálkozó 2016
2016.10.12.
LXXI. évf. 41. szám
Tudomány és erő — Vajdasági Magyar Tudóstalálkozó 2016

Konferenciafelhívás

A Vajdasági Magyar Akadémiai Tanács (VMAT), Újvidék,
az MTA Magyar Tudományosság Külföldön Elnöki Bizottság (MTK EB), Budapest
a Magyar Tan
nyelvű Tanítóképző Kar (MTTK), Újvidéki Egyetem, Szabadka, valamint
a Hungarológiai Kutatóközpont, Újvidék (Újvidéki Egyetem, BTK, Hungarológia Tanszak)


TUDOMÁNY ÉS ERŐ
Vajdasági Magyar Tudóstalálkozó 2016


címmel Kárpát-medencei hatókörű tudományos konferenciát szervez 2016. december 10-én (szombaton) Szabadkán, az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karán.

 
A konferencia célja — a korábbi évekhez hasonlóan —, hogy elősegítse a magyar nyelvű tudományos gondolat és kommunikáció fejlődését Vajdaságban és hozzájáruljon a régión belüli és a régióközi tudományos együttműködés kiépítéséhez. A plenáris előadásokat követően a munka szekciókban (humán tudományok és művészetek, társadalomtudományok, természettudományok és műszaki tudományok) folytatódik, minek során a vajdasági kutatók legújabb tudományos eredményeinek bemutatására kerül sor. A szekciókra az MTA vajdasági köztestületi tagjainak és fiatal kutatóknak a jelentkezését várjuk.

Benevezni az EasyChair konferencia kezelő rendszeren keresztül lehet a következő linkre kattintva:
https://easychair.org/conferences/?conf=vmat2016

A rendszerben kérjük megadni dolgozat szerzőjének (illetve szerzőinek) nevét, intézményeik nevét, a dolgozat címét, a maximum 250 szavas rezümét (magyar nyelven) és legalább 3 kulcsszavat (szintén magyar nyelven). Az absztraktot kérjük feltölteni PDF formátumban is.

Benevezési határidő: 2016. november 20.

A konferencia nyelve a magyar. Az előadás/prezentáció megtartásához és a vitához 15 perc áll rendelkezésre. A rezümékötetet ISBN-nel ellátott elektronikus kiadványként lát napvilágot (publikáció nemzeti jelentőségű konferencia rezümékötetében: M64). A megformázott, 2017. február 10-ig leadott dolgozatokat e-book formájában publikáljuk.

A konferencia nyitott, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A VMAT elnöksége nevében:
dr. Lendák Imre elnök
dr. Csányi Erzsébet alelnök
dr. Lengyel László alelnök
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..