home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Továbbra is a magyarok döntenek a magyar tájékoztatásról!
2023.10.27.
LXXVIII. évf. 43. szám
Továbbra is a magyarok döntenek a magyar tájékoztatásról!

A szerbiai kormány elfogadta az érvelésünket, így a Magyar Nemzeti Tanács maradhat médiaalapító és a hatáskörök sem sérülnek – írta a Facebookon dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti frakcióvezetője.

Bejegyzésében az is olvasható, hogy a tájékoztatást illetően sikeresen megvédték a már korábban kivívott autonómiát, mert ismét el akarták venni azt a jogot, hogy a nemzeti kisebbségek választott testületei döntsenek saját tájékoztatásukról.

Minden évben, immár 20 éve, vissza kell vernünk ezeket a próbálkozásokat, és sem az EU, sem az EBESZ nincs velünk ebben a kérdésben, sőt! – tette hozzá dr. Pásztor Bálint.

A teljes sikerhez nagymértékben hozzájárult az MNT tárgyalásokon tanúsított szívóssága, a VMSZ frakció állhatatossága. Álláspontunkat a Képviselőházban Ökrész Rozália ismertette – áll a közösségi médiában közzétett információban.

Forrás: Facebook/Dr. Pásztor Bálint

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..