home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
További tízmillió dinár a nemzeti tanácsoknak
2023.07.11.
LXXVIII. évf. 27. szám
További tízmillió dinár a nemzeti tanácsoknak

A tartományi kormányban 17 vajdasági nemzeti tanács képviselőjével írtak alá szerződést. Vajdaság Autonóm Tartomány költségvetésének a módosítása után 10 millió dinárt különítettek el a nemzeti tanácsok számára. Ebből ötmillió dinár a nemzeti tanácsok állandó költségeinek, és a rendszeres tevékenység költségeinek a pénzelésére irányul.

Ez tulajdonképpen többletforrás a már kiutalt 61,6 millió dinár után, melynek egyik felét a nemzeti tanácsok állandó költségeinek társfinanszírozására, a másik részét pedig a rendszeres tevékenységek költségeire szánták. Az erre vonatkozó szerződéseket 2023 februárjában kötötték meg.

Az idén a tartományi költségvetésből összesen 71,6 millió dinárt fordítunk a nemzeti tanácsok munkájára, ami az elmúlt évek legnagyobb összege – hangsúlyozta Szakállas Zsolt, a tartományi kormány alelnöke.  

Fotó: Tartományi Képviselőház

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..