home 2024. április 29., Péter napja
Online előfizetés
Tovább emelkedik a földrengés áldozatainak száma
Pannon RTV
2023.02.07.
LXXVIII. évf. 5. szám
Tovább emelkedik a földrengés áldozatainak száma

4300-ra nőtt a hétfői törökországi és szíriai földrengés halálos áldozatainak száma. A legfrissebb adatok szerint mintegy 16 ezeren sérültek meg a földmozgások és az összeomló házak következtében. Az éjjel újabb, a Richter-skála szerinti 5,6 erősségű földrengés érte a térséget.

Egész Európából és távolabbról is érkeznek mentőegységek, amelyek az idővel versenyt futva kutatnak túlélők után. 

A kármentesítésen mintegy 20 ezren dolgoznak, csak Isztambulból mintegy 13 ezren érkeztek, sokan közülük önkéntesek. A Turkish Airlines nemzeti légitársaság a katasztrófa sújtotta országrészbe ingyenesen szállítja azokat, akik segítséget nyújtanának. A földrengésben az eddigi számítások szerint 5600 épület omlott össze a török katasztrófavédelmi ügynökség szerint. A földmozgást Libanonban, Kazahsztánban, Grúziában és Izraelben is érezték. A török elnök hétnapos gyászt hirdetett.

Megérkeztek Törökország földrengés-sújtotta térségébe a Szerb Belügyminisztérium mentőegységei. A szerb államfő utasítására két egység indult útnak hétfő este 27 fővel és egy keresőkutyával. 4,5 tonnányi felszerelésük között áttöréshez, átvágáshoz és elektronikus kereséshez szükséges eszközök is megtalálhatóak.

A magyar Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 55 fős, míg a Baptista Szeretetszolgálat 16 fős mentőcsapattal segíti Törökországban a kutató és mentő feladatokat.

Fotók: Tanjug / AP és Szerbia Belügyminisztériuma

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..