home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Tóth Ferenc Vers- és Prózamondó Szemle
2023.09.28.
LXXVIII. évf. 39. szám
Tóth Ferenc Vers- és Prózamondó Szemle

A topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ Aurora Beszédművészeti Műhelye vajdasági szintű Tóth Ferenc Vers- és Prózamondó Szemlét hirdet 2023. október 7-ére, szombatra, Tóth Ferenc költő és néprajzkutató (Topolya, 1940-1980) halálának 43. évfordulójára.

A verseny követelményei a következők:
Részt vehetnek rajta az általános iskola első osztálya és a középiskola negyedik osztálya közötti tanulók, akiknek az anyanyelve magyar, és ezen a nyelven tanulnak. Szeretettel várjuk azon tanulókat is, akik a magyar nyelvet, mint anyanyelvápolást, illetve mint környezetnyelvet tanulják.
Minden tanuló 2 szabadon választott verssel vagy prózával nevezhet be. Egyik szöveget vajdasági magyar írótól, költőtől, a másikat pedig Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából Petőfi költeményeiből válassza. A vajdaságiak közül ajánljuk Tóth Ferenc, Domonkos István, Tolnai Ottó, Fenyvesi Ottó, Szűcs Imre verseit.
A balladát nem javasolják a szervezők.
A diákok hat csoportban versenyeznek:
–az általános iskola alsó tagozatos diákjai, 1-2. és 3-4. osztály
–az általános iskola felső tagozatos tanulói, 5-6. és 7-8. osztály
–középiskolások
–azon tanulók, akik anyanyelvápolásként, illetve környezetnyelvként tanulják a magyar nyelvet.
A versenyt Topolyán, a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ székházában (Vuk Karadžić u. 1.), a Gorica épületében szervezik meg 2023. október 7-én, 10 órától.

A versenyzőknek vagy a felkészítőiknek szeptember 29-éig kell elküldeni a jelentkezési lapot a kodaly@stcable.rs címre. (Tanuló neve, osztály, felkészítő pedagógus neve, iskola, helység, a 2 mű címe, szerzője.)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..