home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Történelmi jelentőségű filmbemutató a Dunán
MTVA
2022.06.03.
LXXVII. évf. 22. szám
Történelmi jelentőségű filmbemutató a Dunán

Országos tévépremierben debütál az Ahol az Ég összeér a Földdel című dokumentumfilm pünkösdhétfőn, a Dunán. Exkluzív interjúk, megismételhetetlen felvételek és lélekemelő találkozások idézik fel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. A magyar katolikus egyház történetében egyedülálló filmalkotást a Karnevál Film gyártotta, rendezője a Kossuth Rádió csatornaigazgatója, Siklósi Beatrix.

1938 után tavaly ősszel ismét Budapest adott otthont a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak. „Történelmet írt Magyarország, amelyet a közmédia csatornái – köztük a Kossuth Rádió – élőben közvetítettek, így a nézők és a hallgatók is részesei lehettek. Erről a rendkívüli világeseményről dokumentumfilm született” – mondta el Siklósi Beatrix.  A nézők elsőként országos tévépremierben a Dunán láthatják, június 6-án, pünkösdhétfőn 18:55-kor. A vetítést megismétli a csatorna június 12-én, a vasárnap délelőtti vallási sávban.

Az alkotás exkluzív felvételeket tartalmaz, a többi mellett a Lancianóban őrzött Eucharisztikus csodáról, Ferenc pápa látogatásáról, amelynek részleteit egészen Rómából, a pápai gép felszállásától követhetik a nézők, valamint feleleveníti az 1938-as kongresszust is” – árulta el a rendező, valamint hozzátette, „nem csak hívőkről és nem csak hívőknek szól. Több, mint ismeretterjesztés, a hitvallás személyes példái elgondolkodtathatják a különböző világnézetű nézőket arról, miért is tud megmaradni élő, erős közösségnek a katolikus egyház több mint 2000 éve.”

 

A forgatás több helyszínen zajlott. A budapesti és a római képsorokon túl a nézők bepillanthatnak a katolikus egyház első és legnagyobb Eucharisztikus csodáját őrző Lanciano városában található szentélybe is. A filmben megszólal Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Robert Sarah guineai bíboros, Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, valamint számos külföldi előadó, egyházi vezető; Koreából, a Fülöp-szigetekről, az USA-ból, Nigériából, Irakból.

Ahol az Ég összeér a Földdel – országos tévépremier június 6-án, pünkösdhétfőn 18:55-kor a Dunán, ismétlés június 12-én 11 órától!

A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..