home 2024. május 08., Mihály napja
Online előfizetés
Törött kézzel is célban
(--)
2016.01.26.
Törött kézzel is célban

Saghmeister Gábor szabadkai motorversenyző hatodik alkalommal teljesítette a világ legnehezebb terepraliját

Saghmeister Gábor szabadkai motorversenyző hatodik alkalommal teljesítette a világ legnehezebb terepraliját, a 9300 km hosszúságú Dakar-ralit. Gábor a Belén és La Rioja közötti tizedik szakaszon egy baleset következtében eltörte jobb kézfejét, és a hátramaradt három szakaszt így teljesítette. Ennek ismeretében az elért 62. hely még nagyobb sikerként könyvelhető el.
-- A negyvenvalahányadik helyen motoroztam, egy quadversenyzővel elég jó tempót diktáltunk. Egy idő után a quados elfáradt, és én egyedül, a többieket elhagyva, gyorsabb tempóra váltottam. Nekiütköztem egy szikladarabnak, amely megdobott, de sikerült a motoron maradnom. Nem lett volna semmi baj, ha nem következett volna még egy szikladarab, melyet észre sem lehetett venni. Nekiütköztem, átszálltam a motor felett, és fejjel értem talajt. A sisak megvédett a fejsérüléstől,  viszont a jobb kézfejemet valaminek nekiütöttem a köves, sziklás terepen. Felkeltem, bevettem néhány fájdalomcsillapítót, és folytattam a versenyt.

(Saghmeister Gáborral készült interjúnkat olvassa a Hét Nap mai számában)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..