home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Törökbecsére látogatott az idegenforgalmi miniszter
Zséli Ágnes
2021.11.26.
LXXVI. évf. 47. szám
Törökbecsére látogatott az idegenforgalmi miniszter

Idegenforgalmi fejlesztésekről, infrastrukturális befektetésekről, a jövő évi pályázási lehetőségekről tanácskozott Törökbecse Önkormányzatának vezetőivel Tatjana Matić kereskedelmi, idegenforgalmi és telekommunikációs miniszter a bánáti településen tett látogatása során.

A Saša Maksimovićnak, Törökbecse Község elnökének kabinetjében megtartott rövid munkamegbeszélésen a többi közt az is elhangzott, hogy az elmúlt hat évben az illetékes minisztérium pályázatok által több mint 17 millió dinárral segítette a bánáti község idegenforgalmi tevékenységét. Ezt a jövőben mindenképp folytatni szeretnék, mivel Törökbecse és környéke gazdag történelmi, illetve kulturális örökséggel, valamint természeti kincsekkel dicsekedhet.

Az illetékesek négy helyszínt néztek meg: a Tisza mellett lévő úgynevezett Marina kikötőt, a felújításra váró, mintegy háromszáz éves nagy magtár épületét, a valamikori aracsi községháza épületében működő hostelt, és körbejárták a helyi idegenforgalmi szervezet által sikerrel működtetett városi múzeumot is.

— Törökbecse számíthat a minisztérium támogatására — jegyezte meg Tatjana Matić idegenforgalmi miniszter. — Arról szerettünk volna személyesen is meggyőződni, hogy a jövőben a községi vezetőség és a helyi idegenforgalmi szervezet mit tervez, miben látja a turizmus további fellendítését. A minisztérium egyébként a jövő évre tervbe vette, hogy a hajózási turizmussal kapcsolatos nagyobb projektumok megvalósításába kezd. Éppen ezért a látogatásunknak az volt az egyik célja, hogy betekinthessünk a község hajózási turizmusának fejlesztési lehetőségeibe.

— Mindezzel kapcsolatban Törökbecsének több terve is van — jegyezte meg Saša Maksimović polgármester. — A tavasszal már pályázunk az idegenforgalmi minisztériumnál, mivel igazán sok projektumunk, ötletünk van. Arról tanácskoztunk, hogy melyek azok, amelyeket az idegenforgalmi minisztérium társfinanszírozásában meg lehet majd valósítani.

Törökbecsei látogatása során a tárcavezető kiemelte, a járványügyi helyzet ellenére az idén januártól szeptemberig több mint 2,5 millió turista látogatott Szerbiába.

Fényképezte: Zséli Ágnes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..