home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Törökbecse turisztikai látványosságai magyarul az interneten
Zséli Ágnes
2021.11.30.
LXXVI. évf. 47. szám
Törökbecse turisztikai látványosságai magyarul az interneten

A turizmus népszerűsítése érdekében új arculatot kap a Törökbecsei Idegenforgalmi Szervezet honlapja, mely hamarosan nemcsak szerb nyelven, hanem magyarul és angolul is olvasható lesz. Mindemellett falusi turizmussal kapcsolatos szakmai előadásokat, tanácskozásokat is szerveznek majd. Az ehhez szükséges pénzösszegre a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárságnál sikerrel pályáztak.

Törökbecsén és környékén számos turistalátványosság található. Ilyenek az aracsi pusztatemplom, a Sóskopó Természeti Rezervátum, a Városi Múzeum, a Tisza-parti sétány, mely egyike a legszebbeknek Vajdaságban. A koronavírus-járványra való tekintettel a településre tavaly és az idén kevesebb turista érkezett. Ennek ellenére, vagy éppen ezért, az idegenforgalmi szervezet továbbra is népszerűsíteni szeretné a helyi látványosságokat.

— A több éve működő weboldal újítását korábbra tervezték, erre azonban ez idáig nem volt elegendő pénz — mondta Saša Dujin, a Törökbecsei Idegenforgalmi Szervezet igazgatója, aki egy decemberre tervezett szakmai előadásról is beszélt. — Az illetékes titkárságtól kapott pénzösszegből mindazoknak a helyi vállalkozóknak, akik falusi turizmussal foglalkoznak, december közepén szakmai előadást szervezünk, mivel az elmúlt években mind többen döntöttek úgy, hogy ezzel az ágazattal foglalkozzanak. Mi eddig is segítettük a munkájukat, amit a jövőben is megteszünk. Egyre többen vannak azok, akik főállásban vendégházat működtetnek, különféle emléktárgyakat készítenek, melyeket már több éve a székházunkban, valamint a Tisza-sétányon lévő ajándékboltban árusítunk. Rájuk kell alapoznunk, hiszen ők azok, akik a legnagyobb mértékben hozzájárulhatnak a településünk kulturális, történelmi örökségeinek, természeti kincseinek népszerűsítéséhez. Ezért döntöttünk úgy, hogy szemináriumot szervezünk számukra, melyre a kapott összeg felét költjük majd. Mindamellett, hogy az elmúlt két évben a járványügyi helyzet miatt csökkent a turisták száma, továbbra is nagy hangsúlyt helyezünk az idegenforgalom fejlesztésére és annak reklámozására is.

Dujintól azt is megtudtuk, hogy tavaly a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási, Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárságnak köszönhetően szerb és magyar nyelvű tájékoztató füzeteket, szórólapokat nyomtattattak — ezeket egyébként 2015-ben adták ki először. Emellett kétnyelvű intézménynévtáblákat kapott az idegenforgalmi szervezet székháza, valamint a városi múzeum. Ezeket a projektumokat az illetékes titkárság 150 000 dináros összeggel támogatta.

Az igazgató kiemelte, az idén fő céljuk, hogy a weboldal háromnyelvű legyen, aminek az okát is ismertette:

— Mint már említettem, Törökbecsén sok a turisztikai látványosság, ezért a városba gyakran érkeznek vidéki és külföldi turisták, akik a látogatás előtt az interneten is tájékozódhatnak. Weboldalunkon eddig csak szerb tartalmak voltak, viszont hamarosan minden információ magyar és angol nyelven is olvasható lesz. Az értesítések, hírek, különféle tartalmak mellett újdonságként kétperces terjedelmű reklámfilmeket, illetve rövid videókat is készítünk, melyek a helyszínnel kapcsolatos mondákat is tartalmazzák. Ezek mindenki számára érdekesek, vonzóak, de főként nevelő szándékúak, amiről a turisták a honlapunkon is tájékozódhatnak majd, és reméljük, hogy a jövőben mind többen lesznek kíváncsiak a kis városunkra.

A Törökbecsei Idegenforgalmi Szervezet projektumaira a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság összesen 305 000 dinárt irányzott elő.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..