home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Tornatermet avattak Szentmihályon
Kónya-Kovács Otília
2016.12.05.
LXXI. évf. 48. szám
Tornatermet avattak Szentmihályon

Ünnepélyes keretek között adták át rendeltetésének Szentmihályon az új tornatermet. Az objektum építése öt éve kezdődött meg, a munkálatok azonban igen sokáig elhúzódtak. Nagybecskerek város 38 millió dinárt fektetett be ebbe a projektumba.

A falu apraja-nagyja összegyűlt az ünnepnapnak is nevezhető délutánon, hogy a megnyitóünnepség egyetlen pillanatát se mulassza el. A szalagot Vladimir Batez tartományi ifjúsági és sporttitkár, Čedomir Janjić, Nagybecskerek polgármestere és Tóth Ernő, a szentmihályi helyi közösség tanácselnöke vágta át. Miután az érdeklődők bevonultak a sportcsarnokba, megkezdődött az iskola diákjainak műsora, melyet tanítóik segítségével, valamint a művelődési egyesület közreműködésével készítettek el.

A szentmihályi iskola jelenlegi épületét 1979-ben avatták fel, azóta vágytak a helybeliek egy tornateremre. A tornaórákat télen az iskola előcsarnokában vagy valamelyik tanteremben tartották meg, egyébként a szabadtéri pályát használták a diákok.

Az ünnepségen jelen volt Kovács Elvira parlamenti képviselő is, aki a szentmihályi iskolában végezte el alapfokú tanulmányait. Mint mondta, nagyon örül, hogy végre teljesült a helybeliek álma. Felidézte azt is, hogy iskolásként hogyan élte meg a tornaórákat. Jó időben kint tornázhattak, ám rossz idő esetén az előcsarnokban szűkös volt a hely a különféle gyakorlatokhoz.

Gombár Róbert, az iskola matematika és informatika szakos tanára, aki egyúttal a helybeli Tornádó asztaliteniszklub vezetője is, reményét fejezte ki, hogy a pingpongozók is „beköltözhetnek” majd a tornaterembe. Sok edzésre van szükségük, hiszen a lányok a vajdasági és a második szövetségi ligában versenyeznek, ahol nagy ellenfelekkel harcolnak.

Az ünnepségen Mavrák Béla világhírű tenor is jelen volt, aki éppen hazalátogatott szülőfalujába. Ő az általános iskolai tanulmányait a település másik felén megtalálható régi iskolában kezdte meg, de már ebben az épületben fejezte be. Akkor még álmodni sem mertek róla, hogy egyszer megvalósul a dédelgetett álom, és elkészül ez a szép tornaterem, mely nagyobb, mint az iskola épülete. Megemlítette, a szülei pedagógusok voltak Szentmihályon, édesapja biológia- és tornatanárként szorgalmazta, hogy kialakítsák az iskola mögötti pályákat.

A tornateremnek természetesen a gyerekek örülnek a legjobban. Micskei Lili tornatanárnő jelezte, az iskolának ügyesen kell pályáznia a különféle sporteszközök vásárlására. Az asztaliteniszhez szükséges asztalok már a nyitónapon helyet kaptak a sportcsarnokban, és még a pingponglabdák is ünnepi hangulatban pattogtak a rögtönzött megmérettetésen.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..