home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Töretlen a Foo Fighters sikere!
Zvekán Péter
2015.03.11.
LXX. évf. 10. szám
Töretlen a Foo Fighters sikere!

A Foo Fighters zenekar esetében az az érdekes, hogy jogosan tesszük fel a kérdést: Miért olyan ismerős az énekes? Ez azért lehetséges, mert Dave Grohl volt az egykori, világot megváltó grunge-zenekar, a Nirvana dobosa.

Ám miután a frontember, Kurt Cobain elhunyt, Dave egyszerűen nem tudott létezni a zene nélkül, ezért 1995-ben megalapította az akkor hivatalosan csupán egy tagból álló Foo Fighterst.

A név egyébként a második világháborúig nyúlik vissza, az akkori pilóták ugyanis többször jelentettek azonosítatlan repülő tárgyakat. Abban az időben ezeket foo fightersnek hívták. A lényeg viszont, hogy a friss zenekar karrierje elkezdett felfelé ívelni, ezért Dave állandósította a bandát. A zenén kívül az is sokat segít a népszerűsége folyamatos növekedésében, hogy Dave nagyon lezser alak, aki így könnyen belopja magát az emberek szívébe. Az együttes legújabb albuma — sorban a nyolcadik —, a Sonic Highways alig két hónap leforgása alatt platinalemez lett Ausztráliában, Új-Zélandon, Kanadában, és aranylemez a többi közt Argentínában, Brazíliában, Finnországban, Svájcban és Nagy-Britanniában. A korong továbbá három országban is az első pozíción debütált, valamint további tizennyolc országban került be a top 5-be. A sikert az is bizonyítja, hogy a zenekar szerepelt a világ legrangosabb magazinjai (pl. a Rolling Stone, az NME vagy a Rockin' On) címlapján is. Ezenkívül nyolcrészes dokumentumfilm-sorozatot vetítettek róla az HBO-n, és még egy világkörüli turnét is bejelentett, melynek keretében ellátogat Dél-Amerikába, Ausztráliába, Európába és Észak-Amerikába is. Egy a lényeg, a Foo Fighters sikere töretlen!

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..