home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Topolyán járt a Magyar Összefogás listavezetője
Talpai Lóránt
2022.11.09.
LXXVII. évf. 45. szám
Topolyán járt a Magyar Összefogás listavezetője

Fremond Árpád, a Magyar Összefogás listavezetője Szatmári Adriánnak, Topolya polgármesterének, Kislinder Gábornak, Topolya alpolgármesterének, valamint Topolya Önkormányzata képviselőinek kíséretében Topolyára látogatott. Jelen volt még Kudlik Zoltán tartományi művelődési, tájékoztatási és vallási közösségi segédtitkár, valamint a Magyar Összefogás listájának két jelöltje, Námesztovkszi Zsolt és Crnkovity Gábor is. A küldöttség három helyszínen járt. Látogatást tettek a Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény Zentai úti óvodájában, majd megtekintették Topolya Önkormányzatának jelenlegi legnagyobb beruházását, a város központjában épülő új hotelt, továbbá a diákotthonba is ellátogattak.

Nagy az érdeklődés az egész napos ellátás iránt

A Zentai úti óvodában Fényszárosi Fekete Tímea, az intézmény igazgatónője fogadta a Magyar Összefogás listavezetőjét, majd a gyermekek vidám műsort mutattak be a vendégek számára. Fényszárosi Fekete Tímea elsősorban azt emelte ki, hogy az elmúlt évek folyamán jelentős támogatást kaptak a Magyar Nemzeti Tanácstól. A nyílászárók cseréje csaknem 2,5 millió dinárba került, emellett megújult még az óvoda játszótere is. Elmondta továbbá, hogy nagyon nagy az érdeklődés az egész napos ellátás iránt, ezért e téren évről évre túljelentkezés van. Námesztovkszi Zsolt, a Magyar Összefogás jelöltje pedig az óvónők számára kidolgozott informatikai képzés fontosságát hangsúlyozta.

 

Fontosak a szakkollégiumi központok

Fremond Árpád a diákotthon megtekintésekor elsősorban azt hangsúlyozta, hogy a Magyar Nemzeti Tanács számára kiemelt jelentőséggel bírnak a szakkollégiumi fejlesztések. Topolya példája azt mutatja, hogy érdemes volt új diákotthont létesíteni. Hiszen mind a gimnázium, mind a szakközépiskola diákjai kellemes környezetben folytathatják tanulmányaikat.

— Fontos, hogy olyan intézményeink legyenek, ahol a gyerekek magyar nyelven tanulhatnak, és fontos, hogy olyan szakkollégiumi központokat létesítsünk, amelyekbe szívesen jönnek a magyar gyerekek — hangsúlyozta Fremond.

Horváth Zsolt, a kollégium igazgatója az intézménnyel kapcsolatban kiemelte, hogy minden férőhely elkelt, az idén 120 diák lakja a diákotthont. A diákok szeretnek a kollégiumban tartózkodni, és jól érzik magukat az épület falai között.

 

Épül az új hotel

A küldöttség megtekintette az új szálloda körüli munkálatokat is. Szatmári Adrián, Topolya polgármestere arról számolt be, hogy javában zajlik az egykori hotel épületének a felújítása, illetve közigazgatási-közösségi-művelődési épületkomplexummá való átalakítása. A projektum fő támogatója a Bethlen Gábor Alap által Magyarország Kormánya. Az építkezés több mint 300 millió dinárba kerül. A tervek szerint az épület teljes egészében 2023-ra készül majd el. Az egyik részében 59 férőhelyes diákotthon, a másikban pedig irodahelyiségek lesznek.

Fényképezte: Talpai Lóránt

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..