home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Topolyán is megemlékeztek 1848/49 történelmi eseményeiről
Talpai Lóránt
2024.03.14.
LXXIX. évf. 11. szám
Topolyán is megemlékeztek 1848/49 történelmi eseményeiről

Süvölt a zivatar címmel emlékeztek meg Topolyán a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ szervezésében a magyar szabadságharcról. A Csáki Lajos Általános Iskola sportcsarnokában megtartott rendezvényen a többi közt Krekity Olga és Hajvert Ákos szavalatait hallgathatta meg a közönség, a művelődési központ szakosztályainak és néptánccsoportjainak fellépését pedig a Cirkalom, a Csalóka és a Fokos zenekarok kísérték.

Az egybegyűlteket Szatmári Adrián, Topolya község elnöke köszöntötte:

— Ilyenkor, márciusban a magyar történelem egyik legmeghatározóbb pillanatáról, azokról a hősökről emlékezünk meg, akik a hazáért, a népért hoztak áldozatot. Bátorságukkal és elszántságukkal megteremtették a magyar szabadság és függetlenség alapjait. Mi vagyunk azok, akiknek meg kell őrizniük és tovább kell vinniük ezeket az értékeket. A hősök példája azt tanítja nekünk, hogy a közösség, az egység és az elkötelezettség milyen fontos szerepet játszanak abban, hogy egy nemzet erős maradjon a küzdelmekben. Ahogy megemlékezünk azokról, akik előttünk jártak, a jelenben is benne kell lennie a nemzet iránti kötelességnek és a felelősség érzésének. Az egység és összetartás erősítésének érdekében kell dolgoznunk, részt kell vennünk a közösség életében. Talán nekünk itt, a határon túl, ezt még inkább szem előtt kell tartanunk. A magyar identitás megőrzése számunkra kihívást és célt kell hogy jelentsen. Találjunk közös célokat, hozzunk együtt felelős döntéseket. Legyünk mindannyian büszkék közös múltunkra, és építsük együtt a jövőnket. Széchenyi István gondolatait idézném befejezésként: „Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn.

A megemlékezésen az MNT, valamint a VMSZ tartományi, önkormányzati és helyi tisztségviselői vettek részt.

Fényképezte: Talpai Lóránt

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..