home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Topolyai diadal
Tóth Tibor
2023.06.02.
LXXVIII. évf. 22. szám
Topolyai diadal

A topolyai illetőségű Délvidék kispályás labdarúgócsapata óriási sikert ért el, mivel megnyerte az 50 évnél idősebbek számára kiírt, Kárpát-medencei Magyarok Nemzetközi Tornáját, melynek Székesfehérvár, a Sóstói Stadion segédpályája adott otthont. Az élményekről a két zentagunarasi csapattag egyike, Rotsing Gyula számolt be, akit a torna legjobb kapusának választottak.

— A kilenc csapatot három háromfős csoportba osztották, és a három csoportgyőztes csatázott az 1. helyért. A csoportban legyőztük a házigazda Videoton öregfiúkcsapatát, majd a Főnix együttesénél is jobbnak bizonyultunk, és a csoport 1. helyén végeztünk. A körmérkőzéses döntőben az első találkozón 2:0-ra kikaptunk egy szlovákiai gárda ellen, majd 4:1-re legyőztük magyarországi ellenfelünket. Körbeverés alakult ki, mivel a magyar csapat legyőzte a szlovákiait, de a mi gólarányunk lett a legjobb, és ennek köszönhetően szereztük meg a tornagyőzelmet. A dobogós csapatok serlegeket, érmeket és labdákat vehettek át a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányától, a Váccal és a Ferencvárossal is bajnoki címet nyert Csank Jánostól. A szervezők ebéddel is megvendégeltek bennünket. Zsemberi János, a TSC Labdarúgóklub elnöke már a díjátadó után gratulált az 1. helyhez, itthon pedig az egész csapatot meghívta vacsorára, valamint a TSC Aréna Aranyszektorából tekinthettük meg a rájátszás utolsó fordulójában rendezett, TSC—Vojvodina bajnoki labdarúgó-mérkőzést — foglalta össze a tornát Rotsing Gyula.

Augusztusban Pécsett rendeznek kispályás tornát 50 évnél idősebbek részére, és a tervek szerint Topolyán is lenne egy verseny a 40 éven felüliek számára, ezen azonban már nagypályán játszanának a csapatok.

A Délvidék csapata Csank Jánossal

A legjobb kapusnak járó elismerés

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..