home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Toleráns ifjak hálózatépítése
HEGEDŰS Attila
2004.12.15.
LIX. évf. 50. szám

Kárpát-medencei magyar ifjúsági civil szervezetek találkoztak december 2-ától 7-éig Budapesten, ahol az emberi és kisebbségi jogokról tanácskoztak és tartottak szemináriumot, Toleráns ifjak hálózatépítése címmel. A három szervezet (Martin Luther King Intézet, Budapest, Csiki Alapítvány, Csíkszereda,...

Kárpát-medencei magyar ifjúsági civil szervezetek találkoztak december 2-ától 7-éig Budapesten, ahol az emberi és kisebbségi jogokról tanácskoztak és tartottak szemináriumot, Toleráns ifjak hálózatépítése címmel. A három szervezet (Martin Luther King Intézet, Budapest, Csiki Alapítvány, Csíkszereda, Nyitott Távlatok Szabadka) által kezdeményezett találkozón a résztvevők megállapodtak abban, hogy a már meglevő és működő hálózatukat kiterjesztik a Kárpát-medence más régióira is, valamint felveszik a kapcsolatot azokkal a többségi nemzetek alkotta szervezetekkel, amelyek elfogadják a másságot. A már meglevő kommunikáció mellett döntést hoztak arról is, hogy évente más-más helyszínen találkoznak, s többek között közös projektumok kidolgozásán és megvalósításán fognak munkálkodni. Megállapították, hogy van igény a pártoktól és az oktatási intézményektől független kezdeményezésekre. A civil szféra, a saját sokszínűségével válhat hasznára a társadalomnak.
Ehhez a projektumhoz csatlakozott még a Gordiusz - Kárpátaljai Magyar Ifjúsági Szövetség, a Felvidéki Magyar Diákok Hálózata, valamint a Lendvai Ifjak Egyesülete. A munkába bekapcsolódott a tatai és az ócsai gimnázium is. Az utóbbiban az alternatív oktatásról szerezhettek tapasztalatokat a részvevők.
Az ötnapos rendezvényen a Délvidékről a szabadkai Svetozar Markoviæ Gimnázim három diákja, valamint a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium, az óbecsei Közgazdasági Középiskola és az újvidéki Svetozar Marković Gimnázium egy-egy tanulója vett részt. A csoportot mgr. Molnár Verona koordinátor, Kudlik Gábor elnök (Nyitott Távlatok) és Lukács Aurélia pszichológus vezették.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..