home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Toborzó
Talpai Lóránt
2022.02.03.
LXXVII. évf. 5. szám
Toborzó

Jelentkezés önkéntes katonai szolgálatra — Nem szűnt meg a biztonsági fenyegetés — 20 000 dináros támogatás a nyugdíjasoknak

Jelentkezés önkéntes katonai szolgálatra

A honvédelmi minisztérium várja azokat a tizenkilenc és harminc év közötti fiatalokat, akik önkéntes katonai szolgálatra jelentkeznének, és mindezért havi 38 000 dináros juttatást kapnának. A közleményben a minisztérium felszólít minden érdeklődő férfit és nőt, aki 1992. január 1-je és 2003. december 31-e között született, hogy jelentkezzen önkéntes fegyveres katonai szolgálatra. A tartalékos tisztek önkéntes katonai szolgálatra és katonai kiképzésre jelentkezhetnek a Szerb Posta valamennyi fiókintézetében, az eUprava portálon, valamint a honvédelmi minisztérium központjaiban, az egykori katonai ügyosztályokon. A leendő katonák számára az egyszerűsített jelentkezési eljárás után lehetőség nyílik, hogy a szolgálatuk befejezése után azonnal a szerb hadsereg hivatásos tagjaivá váljanak. Az érdeklődők részletes információkat a honvédelmi minisztérium helyi központjaiban, illetve a minisztérium honlapján kaphatnak. (Blic)


Forrás: beta.rs

 

Nem szűnt meg a biztonsági fenyegetés

Ana Brnabić szerb miniszterelnök kijelentette, „az Aleksandar Vučić elnök életét fenyegető biztonsági fenyegetés még nem szűnt meg”. Brnabić azt is elmondta, hogy: „Éjjel-nappal tovább kell dolgoznunk, hogy megakadályozzuk a merényletet. Sajnos pillanatnyilag mindazok, akikről az Europolnak bizonyítékai vannak arra vonatkozóan, hogy részt vettek Vučić elnök meggyilkolásának tervezésében, biztonsági szolgálataink hatókörén kívül esnek, nem tudjuk elérni őket. Van két montenegrói állampolgár, valamint vannak európai uniós, de az EU-n kívüli polgárok is.” Mint ismeretes, az Európai Rendőrségi Hivatal, vagyis az Europol értesítette a szerb szolgálatokat, hogy egy nemzetközi bűnözői csoport támadást készít elő a szerb köztársasági elnök ellen. A merényletet február közepére tervezték. A hírrel kapcsolatban Aleksandar Vulin belügyminiszter arra figyelmeztetett, hogy a szervezett bűnözői csoportok bosszút akarnak állni az államfőn, mivel az országban sikerült visszaszorítani a kábítószer-kereskedelmet. Továbbá azt hangoztatta, hogy az érintett bűnözők számára nagy mennyiségű pénzeszköz áll rendelkezésre, hiszen egy kokainszállítmánnyal akár több millió eurót is kereshetnek. „Aleksandar Vučić éppen ezért került a célpontjukba, mivel a kormány fellépése jelentősen megnehezítette a kábítószer országba való behozatalát és forgalmazását” — tette hozzá a tárcavezető. (Szerbiai RTV)

 

20 000 dináros támogatás a nyugdíjasoknak

Az öregségi és a rokkantnyugdíjasok 20 000 dináros támogatásának kifizetése február 10-én kezdődik — jelentette be a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap (PIO). A pénzt mindazok megkapják, akik 2022. január 31-ével bezárólag nyugdíjjogosultságot szereztek, függetlenül attól, hogy az erre vonatkozó végzésen milyen dátum szerepel, közölte a köztársasági nyugdíjbiztosítási alap. A kedvezményezetteknek, a korábbiakhoz hasonlóan, nem kell külön jelentkezniük, a pénzösszeg automatikusan ki lesz fizetve. (Tanjug)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..