home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Többszínűség — játékos foglalkozás Törökbecsén
Zséli Ágnes
2022.05.24.
LXXVII. évf. 20. szám
Többszínűség — játékos foglalkozás Törökbecsén

Mások személyiségvonásainak a felfedése, megismerése volt a fő témája annak a játszóháznak, amelyet ez alkalommal nem alsósoknak, hanem felsősöknek szervezett a törökbecsei Teleház Polgárok Egyesülete.

A rajzolást, műhelymunkát, nyomozó, gyorsasági, ügyességi játékot, sőt táncot is felölelő foglalkozás több szempontból is különlegesnek számított. A gyerekek ugyanis az életkoruknak megfelelő, különféle interaktív játékokban vehettek részt, melyeket egyetemisták, pontosabban a Teleház ifjúsági aktivistái vezettek. A felsős lányokat, fiúkat Szabó Karolina és Farkas Aida szórakoztató jellegű tartalmakkal várta, melyek a csapatépítés mellett a kommunikáció, koncentráció, kreativitás, logikus gondolkodás, együttműködés további erősítéséhez is hozzájárultak.

— A Többszínűség elnevezésű összejövetel üzenete nem más, mint az, hogy mindannyian különbözőek vagyunk, de a legfontosabb, hogy elfogadjuk egymást, és egy közösséget alkossunk — emelte ki Szabó Karolina

— A játszóház a Szebb veled a világ nevű csapatépítő műhelymunka-sorozat keretében valósult meg — hallottuk Báló Bordás Gizellától, a Teleház Polgárok Egyesületének vezetőjétől. — Azt szeretnénk elérni, hogy a gyerekek kilépjenek az esetlegesen elszürkült lelkiállapotukból, és valóban színesnek, érdekesnek lássák a körülöttük lévő világot. A tevékenységet éppen ezért vezették a Teleház fiatal aktivistái, s ezért kellett hozzá dinamikus egység. Egyébként játszani mindenki szeret, a kicsik is, nagyok is, és ha őszinték szeretnénk lenni, a felnőttek is.

A törökbecsei Teleház Polgárok Egyesülete hamarosan egy újabb játékos foglalkozással várja majd a felsősöket.

A megmozdulás a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság támogatásának köszönhetően valósul meg.

Fényképezte: Zséli Ágnes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..