home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
Több mint száz helyszínen kezdik meg az oltást Szerbia-szerte
2021.01.05.
LXXV. évf. 53. szám
Több mint száz helyszínen kezdik meg az oltást Szerbia-szerte

Újabb 19.500 adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett az országba.

Az idei cél, hogy a lakosság legalább 20 százalékát beoltsák – jelentette ki a Batut Közegészségügyi Intézet igazgatója. Verica Jovanović kiemelte, így azokkal összesen, akik átestek a covid-betegségen, 60 százalékos védettséget érne el a teljes lakosság.


Fotó: Tanjug

A műveleti terv alapján ma nagyobb léptékkel indul meg az oltás az egészségügyi dolgozókkal a legkockázatosabb, vörös zónákban, a klinikai központokban, közkórházakban. Előbb azokat oltják be, akik még nem estek át a fertőzésen, később pedig azok is sorra kerülnek, akik már felgyógyultak.

A tervek szerint vasárnapig a hétfőn érkezett szállítmányból 2500 embert oltanak be az idősotthonokban, valamint 8500 egészségügyi dolgozót – jelentette ki Mirsad Đerlek szerb egészségügyi államtitkár. Elsőbbséget élveznek az intenzív osztályok, a betegfelvétel és a covid-kórházak. Kiemelte, január folyamán 80 ezer adag Phizer-vakcina érkezik Szerbiába, és nagyobb mennyiségű orosz és kínai koronavírus elleni oltóanyag is várható. A szakértők egy újabb hullámra számítanak az ortodox karácsony után, és a minél tömegesebb vakcinációt sürgetik.

Forrás: Szerbiai RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..