home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Több mint ökumenikus zenei élmény
Fehér Márta
2020.02.20.
LXXV. évf. 8. szám
Több mint ökumenikus zenei élmény

Ez a nap az, a melyet az Úr rendelt; örvendezzünk és vígadjunk ezen! (118. zsoltár, 24. vers)

A 2020. július 18-ai, Puskás Arénában megrendezendő, 20 éves jubileumi Ez az a nap!-ra hangolódva a múlt héten a szabadkai sportcsarnok adott otthont a roadshow-nak, a külhoni körút egyik állomásaként. 


László Viktor (Roncsák Alexander felvételei)

— Az Ez a nap! egy felekezetközi, ökumenikus rendezvénysorozat, a zene nyelvén kötjük össze a különféle helyeken és módon működő egyházakat. Azt szeretnénk, hogy a közös énekléssel közelebb kerülhessünk mindannyian az Isten szeretetéhez — fogalmazott László Viktor alapító, fő szervező, akivel az óriási tömeget megmozgató szabadkai rendezvény előtt beszélgettünk. — A budapesti jubileumi rendezvény előtt 27 városba látogatunk el, ebből 12 magyarországi, 15 határon túli. Nagyon fontos számunkra, hogy a Szerbiában élő magyarok is át tudják élni ezt az élményt. A legjobban ezeken a helyeken dobban meg a szívünk, ahol jelentős a magyar lakosság, és így szolgálhatjuk a magyar testvéreinket, de ugyanezzel a szeretettel hívjuk a szerb és a horvát testvéreket is, ettől lesz ez az este különleges, hogy szerb, horvát és magyar zenekarok egymásnak adják a mikrofont a színpadon.  

A nemzetközi sztárok mellett Szabadkán bemutatkozott Mező Misi, Pintér Béla, Csiszér László, Prazsák László, Darijo Šehić, a Serbia Worship, a Shalom Romalen és a horvát Emanuel is.

— A július 18-ai, 20 éves jubileumi Ez az a nap!-ot szeretnénk egy 50 000 fős rendezvénnyé felduzzasztani, és bízunk abban, hogy a vadonatújan átadott Puskás Aréna, az ország legnagyobb, legszebb stadionja még különlegesebbé varázsolja majd. Szeretnénk a határon túli magyarságot is megmozgatni, ingyenes buszjáratokkal segítjük az utazást a különböző gyülekezetekben, egyházakban összegyűlő igényeknek megfelelően, szeretnénk egyszerre több száz buszt indítani az egész Kárpát-medencéből, megkönnyítve azoknak a családoknak is az eljutást, amelyek nem tudnák finanszírozni, és ezzel hozzá szeretnénk segíteni őket egy életre szóló élményhez. Egy nagyon különleges programmal készülünk, hiszen sikerült meghívnunk mindazokat az influencereket, akik a keresztény közösségekben hatni tudnak a dalaikkal, nemzetközi hírűvé vált, Grammy-díjas előadók is vannak köztük. A pontos programról a www.ezazanap.hu oldalon lehet olvasni.

László Viktor azt is megosztotta velünk, hogy 1993 óta tartja magát hívőnek, előtte semmilyen kötődése nem volt a hithez.

— Rájöttem, hogy a Biblia igazsága az, ami tényleges, így váltam hívővé huszonöt éves koromban. Megtapasztaltam, hogy az életem Isten nélkül csak lefelé fog csúszni, hiába vannak sikereim, nélküle semmilyen módon nem érdemes egy lépést sem tenni. Akkor hoztam meg egy döntést, amit Isten megpecsételt, megszólított, és azóta őt igyekszem szolgálni a magam módján, a saját talentumaimmal. Az embereket, a hívőket arra buzdítjuk, hogy merjék magukat sokkal jobban elkötelezni Isten mellett, merjenek bizonyságot tenni a hitükről, merjék szeretni a körülöttük levőket, hogy a szenvedély térjen vissza az életükbe. Rendezvényeink célja, hogy ráirányítsuk a figyelmet a minket összekötő dolgokra, háttérbe szorítva legalább egy napra azt, ami elválaszt bennünket. Úgy szoktuk ezt kifejezni, hogy nem az számít, honnan jöttünk, hanem hogy merre megyünk, ez pedig az az irány, amelyet a Biblia megfogalmaz, János evangéliumában olvashatjuk Jézus szavait: Arról ismerjenek meg benneteket, hogy szeretitek egymást (Jn 13,35). Kötelező elfogadni és szeretni egymást, tisztelni a másik munkáját. Ha a keresztények nem tudják egymást szeretni a különbözőségek ellenére, ha az emberek azt látják, hogy lövészárkokból lőjük egymást, akkor hogyan várhatjuk el tőlük, hogy megtérjenek, hívők legyenek?


Még több kép!▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..