home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Több magyar polgárőr lesz a szerb-magyar határnál
MTI
2022.02.11.
LXXVII. évf. 6. szám
Több magyar polgárőr lesz a szerb-magyar határnál

A migrációs nyomás jelentős, ezért van szükség a polgárőrök segítségére.

A korábbinál is több polgárőr vesz részt a déli határ védelmében - jelentette be a magyar országos rendőrfőkapitány pénteken Mórahalmon. Balogh János elmondta, hogy a déli határokon olyan trendforduló után vannak, amely nagyon súlyos kimenetelű is lehet. Emiatt fontos, hogy a lehető legtöbben kivegyék a részüket a határvédelemből, segítsék a hatóságok munkáját. Vannak olyan részfeladatok, amelyekhez nem kell rendőri végzettség, hatósági beosztás - mondta.

Az elmúlt évben jelentősen megnőtt a migrációs nyomás, tavaly, 2015 után messze a legtöbb, 122 ezer alkalommal kellett határsértőkkel szemben intézkedni. Idén eddig 16 ezer ilyen eset történt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..