home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Tizenöt éves az Emmanuel kamarakórus
Kónya-Kovács Otília
2012.09.26.
LXVII. évf. 39. szám
Tizenöt éves az Emmanuel kamarakórus

A nagybecskereki Emmanuel kamarakórus a helybeli székesegyházban hangversennyel ünnepelte meg fennállásának 15. évfordulóját.

A jubileumi koncert volt a kórus 333. nyilvános fellépése. Eddig 47 különböző helyszínen mutatkozott be, itthon és külföldön egyaránt. A tagok célja továbbra is a kórusmuzsika népszerűsítése és a tájolás.
Az Emmanuel kamarakórus tíz éve kiérdemelte a Bárdos Lajos Zenei Hetek Fesztiváldíjas Kórusa címet. A karnagy asszony, Konrád Emma 2003-ban kapta meg Nagybecskerek város díját, 2007-ben a Szent György Lovagrend tagjává választják, majd a Bárdos Lajos Zenei Hetek Fesztiváldíjas karnagya kitüntetésben részesül. 2008-ban Aracs-díjjal jutalmazták, majd 2010-ben a Vadasági Magyar Művelődési Szövetség Életfa-díjban részesítette.
A jubileumi hangversenyen vendégek is voltak, az első korrepetitorok, a Konrád lányok, Janković Konrád Ingrid és Hász Konrád Melitta is eljöttek erre az ünnepségre. Az esten fellépett még Süveg Tibor hegedűművész, aki többször volt vendége a kórusnak. A korrepetitor szerepét most Rontó Márta tölti be, szólistaként fellépett Bomble Olgica, Fejes Márta, Polyák Violetta, Kiss Gizella és Mezei Mónika. Gitáron közreműködött Sándor Donát, hegedűn pedig Dutina Vilma és Bodó Tímea.
A hangverseny végén msgr. dr. Német László nagybecskereki püspökatya mondott köszönetet a karnagy asszonynak és a kórus tagjainak áldozatos munkájukért.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..