home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Tizennégy új ösztöndíjas
(Tha)
2015.12.29.
LXX. évf. 52. szám

Zenta község önkormányzata a lehetőségekhez mérten igyekszik támogatni a község ama fiataljait, akik valamelyik hazai felsőfokú oktatási intézményben folytatják tanulmányaikat. Az idei tanévben 14 ösztöndíjat ítéltek oda, így a korábban kiemeltek mellett jelenleg 35 támogatott hallgatója van a zentai önkormányzatnak.

Az ösztöndíj összegét az idei pályázati kiírás után sikerült növelni, eddig havi 6000 dináros pénzbeli juttatást kaptak a tanulók, most, a szerződés aláírása után 8000 dináros összeget vehetnek fel.

A támogatottak között van, aki pszichológusnak, jogásznak, technológus-mérnöknek, matematikatanárnak, informatikusnak, orvosnak, gyógyszerésznek, kémiatanárnak készül. Az ösztöndíjak meghatározásakor figyelembe vették a hiányszakmákat, a család anyagi helyzetét, valamint a pályázó fiatal tanulmányi eredményét. Az is fontos kitétel, hogy az egyetemi hallgató más helyről nem kaphat ösztöndíjat — hallottuk Kormányos Katona Gyöngyitől, a községi tanács művelődéssel, oktatással és tájékoztatással megbízott

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..