home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
„Tizenhat éves koromban a rajztanárom megkért, hogy javítsam át a Tito-portrét”
Hét Nap
2015.02.09.
LXX. évf. 5. szám
„Tizenhat éves koromban a rajztanárom megkért, hogy javítsam át a Tito-portrét”

„A szüleimet rábeszélték, hogy engedjenek az akadémiára iratkozni, mert óriási tehetségem van. Ők beleegyeztek, hogy otthagyjam a gimnáziumot. Akkor felvételiztem a belgrádi Művészeti Akadémiára — érettségi nélkül. Felvettek.” Vajon kiről van szó?

Az idén vette át a Magyar Életfa díjat. „Vannak még igazi, régi vágású úriemberek, akik öltönyben várakoznak az interjúra” – jegyezte le róla kolléganőnk. Az interjú elkészült. Festőállvány és cigányzene a címe. Teljes terjedelmében a Hét Nap február 11-ei, szerdai számában olvashatja el. Most kedvkeltőnek egy rövid részletet és egy míves videofelvételt nyújtunk át önnek.

* A fiatal, pályakezdő festők ön szerint hogyan tudnak érvényesülni? Vagy túl sokan vannak, túl nehéz bejutni a körbe?
— Mindig lesz természetes kiválasztódás. Ez a világ rendje. Aranymetszéspont. Mindenben van egy kisebb és egy nagyobb rész. Akkor van mozgás, ha az egyik mindig egy kicsit erősebb. S ha van mozgás, akkor lesznek események is. A mostani festők között vannak nagyon realista alkotók, főleg Londonban és Amerikában, akik igen nagy összeget kapnak az arcképeikért. Persze ehhez sokan használják kisegítőnek a fényképet, de ez sem újdonság. Amint megjelent, a festők pénzt tudtak megtakarítani, korábban ugyanis mindet a modellekre költötték. A magas szintű rajztudáshoz nyolc évig naponta négyórányi rajzolásra van szükség.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..