home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Tizenegy
tv.
2017.03.19.
LXXII. évf. 11. szám
Tizenegy

Saša Radulović jelölését is megerősítették — Aleksandar Popović is indul — Tizenegy elnökjelölt — A számlás nyereményjáték első fordulója — Nekik mindent lehet...

Saša Radulović jelölését is megerősítették

A Köztársasági Választási Bizottság megerősítette a jelölést és kihirdette az Elég volt! mozgalom elnökjelöltjét, Saša Radulovićot. Az Elég volt! mozgalom 10 842 támogató aláírást gyűjtött össze, ebből 10 579 bizonyult érvényesnek. A RIK egyúttal döntést hozott, hogy a bővített bizottsági testületbe bekerül az Elég volt! két tagja.

Eddig Aleksandar Vučić, Saša Janković, Vojislav Šešelj, Vuk Jeremić, Boško Obradović és Saša Radulović a szerbiai elnökválasztás hivatalos jelöltjei.

Aleksandar Popović is indul

A Szerbiai Demokrata Párt tagja, Aleksandar Popović átadta az őt támogató aláírásokat a Köztársasági Választási Bizottságnak. Nagyjából 10 500 szignót sikerült összegyűjtenie. A dobozokon, melyekben a támogatói íveket leadták, ez állt: Aleksandar Popović — Mindenekelőtt ember. A politikus az aláírások átadása után újságíróknak elmondta: „Nem adom fel a harcot a szerb államért, az igazságosságért Szerbiában, egy szabadabb Szerbiáért és az ország megújításáért. Engem nem dicsőítenek a nyugati országok nagykövetségei, nem tartozom senkinek semmivel, csakis a hazámnak és az embereknek, akiket szeretek.”

Tizenegy elnökjelölt

A Sarmu probo nisi (A töltött káposztát meg sem kóstoltad) mozgalom vezetője, Ljubiša Preletačević Beli is összegyűjtötte a szerbiai elnökválasztáson való jelöltetéshez szükséges aláírásokat. Mint leendő jelölt a közösségi portálokon közzétette és vasárnap át is adta az aláírásokat a Köztársasági Választási Bizottságnak. Az interneten publikált bejegyzéseiből kiderült, hogy Preletačevićet a kampányban és az aláírásgyűjtésben az Elég volt! mozgalom támogatta, melynek vezetője, Saša Radulović azt mondta, ezzel is növelni akarták a választási hajlandóságot, illetve a részvételt. „Célunk az Aleksandar Vučićtyal szembeni győzelem, ezt pedig csak magas részvételi aránnyal érhetjük el, amiben Beli nagy hasznunkra lehet” — írta Radulović a Twitteren.

A Köztársasági Választási Bizottság hétfőn három újabb elnökjelöltet hirdetett ki. Milan Stamatović, az Egészség Szerbiáért polgári csoport jelöltje, Nenad Čanak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga jelöltje, valamint Miroslav Parović, a Nemzeti Szabadelvű Mozgalom jelöltje már biztosan készülhet az április 2-ai államfőválasztásra.

A szerbiai elnökválasztás hivatalos jelöltjei tehát: Aleksandar Vučić, Saša Janković, Vojislav Šešelj, Vuk Jeremić, Boško Obradović, Saša Radulović, Aleksandar Popović, Ljubiša Preletačević Beli, Milan Stamatović, Nenad Čanak és Miroslav Parović.

A számlás nyereményjáték első fordulója

Szombat este a közszolgálati televízió élő műsorában sorsolták ki a Vedd el a számlát, és nyerj elnevezésű játék első fordulójának nyereményeit. A beérkezett borítékokat (csaknem 4,2 milliót) teherautókkal szállították a stúdióba, és egy medencényi teret töltöttek meg velük.

A fődíjat, egy 51 négyzetméteres, belgrádi lakást a Debrc melletti Mesarciban lakó Marina Grković nyerte meg, ezenkívül pedig további 177 nyereményt is kisorsoltak, melyek összértéke 24 288 534 dinár volt.

A tizenkét Fiat 500L típusú gépkocsi közül négy került Vajdaságba: egy-egy Szávaszentdemeterre, Verbászra, Szabadkára és Újvidékre. Kisorsoltak egy párizsi utazást, illetve egy görögországi nyaralást is, továbbá egyhetes és négynapos belföldi üdüléseket, 12 laptopot, 12 hűtőszekrényt, 25 mobiltelefont, tabletet és televíziókészüléket, 10 mosógépet, 9 mosogatógépet, 25 mikrohullámú sütőt és egyéb háztartási kisgépeket.

A következő sorsolás március 18-án lesz, és az állami televízió ugyancsak élőben fogja közvetíteni. Ezenkívül március 25-én és 31-én is izgulhatunk, hogy nyerünk-e. Minden sorsoláson az összes addig beérkezett boríték részt vesz.

A szerb kormány 2017-et a szürkegazdaság elleni harc évévé nyilvánította, a Vedd el a számlát, és nyerj nevű játék pedig a 68 ösztönző intézkedés egyike.

Nekik mindent lehet...

A korrupcióellenes ügynökség illetékesei nem fognak lépéseket tenni amiatt, hogy a miniszterek és más állami tisztségviselők hivatali autóval járnak a kampánygyűlésekre, mert — mint mondják — ezzel nem sértenek törvényt.

„Mivel a hivatali autók használatáról szóló rendelet alapján a minisztereknek joguk van a hivatali jármű állandó használatára állandó sofőrrel, úgy értékeltük, hogy a választási kampány során nem járnak el a korrupcióellenes ügynökségről szóló törvénnyel ellentétesen” — mondták az ügynökségnél.

Hivatali jármű állandó használatára a köztársasági elnök, a házelnök, a kormányfő, az alkotmánybíróság elnöke, a legfelsőbb semmítőszék elnöke, a kormányalelnökök és a miniszterek jogosultak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..