home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Tíz tehetség, hat hangszer a Virtuózok V4+ pénteki magyar elődöntőjében
MTVA
2024.01.10.
LXXIX. évf. 2. szám
Tíz tehetség, hat hangszer a Virtuózok V4+ pénteki magyar elődöntőjében

A hazai elődöntővel folytatódik a Virtuózok V4+ klasszikus zenei tehetségkutató negyedik nemzetközi évada. Pénteken 20:45-től a Dunán követhetik az elődöntőbe jutott tíz magyar fiatal virtuóz játékát, és tudhatják meg, közülük kik képviselhetik majd hazánkat a nemzetközi döntőben, a világhírű tekintélyekből álló, Maestro Plácido Domingo vezette szakmai zsűri előtt.

Virtuóz előadások, megható és meglepő pillanatok várnak a nézőkre pénteken este a Dunán. A határokon átívelő egyedülálló tehetséggondozó műsor, a Virtuózok V4+ magyar elődöntőjében tíz fiatal lép a magyar zsűri elé. A szakmai grémiumban idén Miklósa Erika, a Magyar Szent István-Renddel kitüntetett, Kossuth-díjas operaénekes, Keller András, Kossuth-díjas hegedűművész, karmester, Batta András Erkel Ferenc- és Széchenyi-díjas zenetörténész, Balázs János, Kossuth-díjas zongoraművész és Káel Norbert zongoraművész, a crossover zenei stílus nemzetközileg elismert, kiemelkedő képviselője foglal helyet.

Fotó: Hegedűs Bence/Virtuózok

Hat különböző hangszer szólal meg tíz tehetséges fiatal előadásában a magyar elődöntőnek méltó helyszínt biztosító gödöllői Grassalkovich-kastélyban. A nézők az újonnan felfedezett fiatal virtuózok mellett régi ismerősökkel, korábbi versenyzőkkel és egy nagy visszatérő mellett olyan fiatal muzsikussal is találkozhatnak, aki közel tíz évvel ezelőtt – az első Virtuózok évadot látva – döntötte el, ő is zenélni szeretne.

A szakmai zsűrire nagy dilemma vár, el kell dönteniük, kiket juttatnak tovább, hogy a nemzetközi döntőben képviseljék hazánkat. A tíz évvel ezelőtt útjára indult, magyar fejlesztésű, idén immár negyedik alkalommal nemzetközi szinten megvalósuló tehetségkutató verseny és edukációs program nemzetközi döntőjét – az izgalmak fokozása és valamennyi emlékezetes pillanat bemutatása érdekében – két részletben láthatják a nézők január 19-én és 26-án este Dunán. A döntőben a V4-es országok tehetségei mellett Ukrajnából elmenekült, hazájukat a háború miatt elhagyni kényszerült fiatalokat hívtak meg, ezzel is kiállva a béke mellett.

Virtuózok V4+ – magyar elődöntő: január 12-én 20:45-től a Dunán.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..